Ferrero kocke


Sastojci  

BISKVIT x 2

-6 jaja
-125 g šećera
-125 g maslaca
-100 g čokolade
-150 g lješnjaka
-2 žlice milerama

KREMA

-7 jaja
-200 g šećera
-3 dcl mlijeka
-50 g gussnela (gustina)
-150 g čokolade
-250 g maslaca
-50 g lješnjaka

Priprema

Žumanjke istucite sa šećerom dok ne postanu pjenasti i posvijetle. Dodajte ima maslac, pa sve skupa pjenasto izmiksajte. Čokoladu otopite na pari, te ju dodajte smjesi od žumanjaca. Sad dodajte i mileram. Lješnjake koje ste prethodno tostirali, sameljite i dodajte u žumanjca i čokoladu. Sve skupa još jednom kratko izmiksajte.

Bjelanjke posebno istucite sa zrnom soli. Lagano dodajte u prethodnu smjesu. Tepsiju obložite papirom, pa smjesu prebacite u tepsiju. Poravnajte. Pecite u pećnici zagrijanoj na 170°C nekih 17 minuta. Izvadite da vam se ohladi.

Dok se prva kora peče, pripremite na isti način i drugu.
Ja sam ove kore pekla u tepsiji 26x38 i kocke su mi izašle visoke 4cm.

Za kremu

Jaja i šećer pjenasto izmiksajte. Stavite na paru da se ugrije. U drugom loncu izmješajte gustin s mlijekom, pa ga zgusnite na laganoj vatri.. Gustin dodajte, sad već toplim jajima, te nastavite mješati i kuhati na pari. Ubacite kockice čokolade i kockicu maslaca da vam se fino otopi. Kockica maslaca će pomoći da vam se šećer ne kristalizira.

Kuhajte dok vam se krema ne zgusne, možda će vam trebati nekih 10 minuta. Kad se zgusnula, maknite s vatre i ohladite u vodi s ledom ili jednostavno ostavite na sobnj temperaturi. Kad je krema postala mlaka, vrijeme je da izmiksate maslac i umiksate ga u mlaku kremu. Sad ju ohladite do kraja. U hladnu dodajte mljevene lješnjake.

Na tacnu položite koru i premažite ju s polovinom kreme. Položite drugu koru i premažite drugom polovinom. Pospite žlicom ljevenih lješnjaka i ukrasite po vašoj želji.
Uživajte!

Preuzeto sa: www.coolinarika.com