Mini tart sa gljivama i sirom


Sastojci 

-250 g lisnatog tijesta
-2 zlice maslinovog ulja
-1 luk
-200 g gljiva
-2-3 strucka svijeze majcine dusice
-150 g topivog sira
-sol i papar

Priprema

Lisnato tijesto odledi i razvuci na pobrasnjenoj podlozi. Narezi tijesto prema obliku kalupa ( kocka ili krug), ali tako da je nesto vece od kalupa jer ce se tokom pecenja malo smanjiti. Izrezano tijesto utisni u dno i rubove kalupa, prekrij komadicem papira za pecenje i uspi suhi grah ili lecu, na ovaj nacin tijesto ce zadrzati oblik kalupa. Peci kosarice u zagrijanoj pecnici na 180 stupnjeva 8-10 min, dok tijesto ne pocne lagano rumeniti po rubovima.

Polupeceno tijesto izvadi iz peci i iz kosarica izvadi grah-lecu skupa sa papirom za pecenje. Ostavi sa strane do upotreb.

Za nadjev ugrij ulje u tavi i dodaj luk narezan na reznjeve i dinstaj dok ne pocme polako primati boju. Luku dodaj ociscene i na listice narezane gljive. Sve posoli i popapri, dodaj majcinu dusicu i dinstaj dok tekucina ne ispari.

Pripremljenim nadjevom puni polupecene kosarice, pospi sa ribanim sirom i pospi jos malo majcine dusice. Peci tarts na istoj temperaturi jos 12-15 min dok se sir ne otopi i tijesto do kraja ispece. Peceno izvadi iz peci i pusti da se hladi 5-6 min. Prohladjene tarts prebaci na servirni tanjur i dekoriraj sa struccima majcine dusice.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com