Fine čokoladne kocke


Sastojci:

Tijesto:

- 7 jaja
- 18 dkg šećera
- 18 dkg mljevenih oraha
- 10 dkg kakaa

Čokladna krema:

- 35 dkg čoklade za kuhanje
- 3 dcl slatkog vrhnja
- 1vrečica šlag fixa
- 1 dcl mlijeka

Čokoladna glazura:

- 15 dkg čokolade za kuhanje
- 1 dcl slatkog vrhnja
- 1 žlica ulja

Priprema:

Tijesto :

Pečnicu na početku zagrijte na 180 C, pleh obložite masnim papirom za pečenje (pecite u manji pleh jer je tijesto i bez brašna i bez praška za pecivo , na taj čete način dobiti deblje tijesto jer ga morate prerezati na pola).
Odvojite žumanjke od bjelanjka. Najprije ulupati bijelenjke sa 5 dkg šećera u čvrsti snijeg. Zatim ulupati žumanjke sa preostalim šećerom u gustu masu. Dodamo kakao /(ja kakao otopim u malo vode ,dodala sam onako od prilike da mi postane kremasto, jer u orginalnom receptu piše da ga se doda suhog , a meni se činilo da bi to bilo malo pregusto i neznam kako bi razmazala biskvit kasnije jer još idu i mljeveni orasi), izmješati dobro kakao i zatim dodati lagano orahe i na kraju bjelanjak sve zajedno stopiti lagano u jednoličnu masu.
Izliti u pleh i peči 20-25 min.
Dobro ohladiti i prerezati na pola.

Čokoladna krema:

Mlijeko zakuhamo. Čokoladu otopim na paru, mlijeko prelijemo preko otopljene čoklade, izmiješamo u jednoličnu kremastu smjesu. Ohladimo!!!!
Vrhnje kratko miksamo cca 2min, zatim u njega dodamo šlag fix i dalje miksamo da dobijemo jako čvrsti šlag. Kada je čoklada ohlađena dodamo je u šlag i miješamo dok ne dobijemo čokladnu kremu !

Čokoladna glazura:

Slatko vrhnje zagrijemo i dodamo razlomljenu čokoladu i pustimo je da se otopi , dobro promiješamo dodamo žlicu ulja sjedinimo ulje sa glazurom i malo ohladimo!!!
Filovanje
Biskvit razrežemo na pola jedan veći dio kreme namažemo na biskvit, te pokrijemo drugim biskvitom kojeg namažemo sa ostatkom kreme! Glazuru malo ohladimo da se krema nebi rastopila kada je prelijemo….
Po želji možete posuti krupno ribanom čokladom!