Pecivo s tri vrste sira



Sastojci:

- 500 g brasna
- 150 g pire krompira
- kasicica soli
- kasicica secera
- 250 ml mleka
- 25 g svezeg kvasca
- 75 ml ulja
- 1 kom jaje

Fil:

- 200 g krem sira
- 100 g feta sira
- 2 - 3 struka mladog crnog luka
- 150 g mocarele za posipanje
- zumance za premazivanje

Priprema:

Oguliti par krompira srednje velicine , sitno ga iseci i skuvati . Kada je krompir skuvan izgnjeciti ga viljuskom dok je jos vruc pa izmeriti 150 g ( ja sam od preostale kolicine napravila pire krompir ). Krompir ohladiti .

Smlaciti mleko i u polovinu mleka otopiti svezi kvasac sa kasicicom secera. Dok kvasac kisne prosejati brasno, u brasno dodati kasicicu soli i izmesati je sa brasnom. Zatim dodati ohladjeni krompir, ulje, jaje, ostatak mleka i uskisli kvasac.Zamesiti glatko i elasticno testo, testo je dosta mekano pa samo pomalo posipati sa brasnom tek toliko da se ne lepi za ruke. Dublju posudu posuti brasnom , staviti formiranu loptu od testa, posuti brasno i po povrsini, prekriti salvetom i ostaviti da teso kisne dok se ne udupla u zapremini.

Kada je testo naraslo prebaciti ga na pobrasnjenu radnu povrsinu i podeliti ga na deset jednakih delova. Od svakog dela formirati malu lopticu, pokriti ih plastocnom foliom i ostaviti ih samo nakratko da se testo odmori. Prvu lopticu razviti duzine oko 20 cm i sirine oko 10 cm pa testo uviti u rolat uzom stranom. Redjati uvijene rolne u tepsiju koja je postavljena papirom za pecenje i na rastojanju oko pet cm. jedna od druge. Tepsiju pokriti kuhinjskom krpom i ostaviti rolne da kisnu oko pola sata.

Pripremiti fil od sira dok testo raste. Sjediniti krem sir i feta sir, i dodati sitno iseckan mladi crni luk. Posebno na sitnoj trenici izribati mocarelu.

Kada su rolne narasle veoma ostrim nozem (ja sam koristila skalpel) napravti dublji rez u testu i tu staviti mesavinu sira i luka (ja sam stavljala oko dve vece kasike). Stranice rolni premazati zumancetom i mlekom a zatim po filu posuti sitno ribani sir.

Peci rolne na 180 C dok ne porumene . Ja sam pekla 25 min.