Sočne orah kocke


Sastojci

Biskvit (kalup 24)

-2 jaja
-80 g šećera
-30 g kakaa u prahu
-150 ml ulja
-150 ml mlijeka
-60 g mljevenih oraha
-150 g glatkog brašna
-1 žličica praška za pecivo
-naribana korica naranče
-5 ml vanilin ext.
-60 g ribane tamne čokolade

Fil

-izmrvljena kora biskvita
-30 ml ruma
-50 g tamne čokolade
-20 g maslaca
-100 ml vruće vode
-150 g đema od jagode
-50 g mljevenih oraha
-naribana korica naranče

Čokoladna glazura

-70 g tamne čokolade
-50 g mliječne čokolade
-150 ml vrhnja za šlag

Priprema

Za biskvit odvojite žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke istucite sa 50 g šećera u čvrst snijeg. Žumanjcima dodajte preostalih 30 g šećera i istucite dok ne udvostruče volumen. Dodajte polako ulje,mlijeko,arome, koricu naranče. Povežite mikserom.

Dodajte prosijano,brašno,prašak za pecivo,kakao. Povežite mikserom i na kraju dodajte mljevene orahe i ribanu čokoladu. Spojite špatulom ,pa umiješajte snijeg od bjelanjaka ručno. Pecite na 180C-25 min ili na 170C-35 min. Provjerite čačkalicom.

Ohladite pečeni biskvit i prerežite na pola.
Prvu koru stavite na pladanj za serviranje i malo navlažite sa vodom i rumom cca 50 ml vode i 1 žlica ruma.Više navlažite rubove.

Za fil izmrvite drugu koru biskvita. Na laganu vatru stavite maslac i čokoladu i miješaljte dok se maslac i čokolada ne otopi. Ulijte vruće na izmrvljeni biskvit,dodajte vruću vodu đem,rum,orahe i koricu naranče pa povežite (najbolje vilicom )sve sastojke. Mora vam biti više kremasta smjesa,ako je gusto stavite još malo vode ili soka naranče.

Premažite fil preko biskvita. Preporučam slaganje u obruču da možete ljepo namazati fil. Staviti na hlađenje da se malo fil stegne.

Na ohlađeni fil izlijte čokoladnu glazuru. Za glazuru topite čokoladu u vrhnju za šlag na laganoj vatri. Dekorirati po želji.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com