RECEPT ZA NAJBOLJU AMBASADOR ROLADU


Sastojci

Za biskvit

-7 žumanjaka
-17 dkg šećera
-15 dkg mljevenih oraha
-3 žlice brašna
-1 prašak za pecivo
-7 bjelanjaka

Za kremu

-1/2 l mlijeka
-5 žlica brašna
-1 puding od vanilije
-250 g margarina
-10 dkg šećera u prahu
-25 dkg žele bombona nasjeckanih , malo ruma
-2 banane
-limunov sok za banane

Priprema

Za biskvit

Mikserom dobro umutiti žumanjke i šećer da se volumen udvostrući, dodati brašno s praškom za pecivo i mljevene orahe. U to sve polagano s kuhačom umješati snijeg od bjelanjaka. Smjesu preliti u protvan ( onaj od pećnice ) obložen pek papirom i staviti u zagrijanu pećnicu na 180C ...pečeni biskvit odmah zarolati s papirom i ostaviti da se ohladi.

Za kremu

Od pola litre mlijeka uzeti oko 1dcl i umješati  brašno i puding od vanilije, preostalo mlijeko staviti da zakuha, polagano uliti smjesu, kuhati dok se ne zgusne ( kad je kuhano, krema je dosta tvrda kao žganci ) Dok se kuhana krema hladi, mikserom  pjenasto umuti margarin sa šećerom  prahu, žele se nasjecka i stavi u rum. Kad se krema ohladi, sjedini se s margarinom i miksa dok se ne dobije svilenkasta i pjenasta krema. Odvoji se trećina za vanjski dio rolade, u ostali dio stavi se ocijeđeni žele i lagano promješa.

Ohlađeni biskvit se odvoji od papira i premaže kremom, na kremu se polože dvije banane koje se predhodno uvaljaju u limunov sok ( malo se ocijede da na njima nema previše soka), sve se to polagano zarola i premaže onom trećinom kreme bez želea. Stavi se u frižider da se dobro ohladi i gozba može početi!

Preuzeto sa: www.coolinarika.com