Zapečene knedle od piletine


Sastojci

Tijesto:

-1/2cup mlijeka
-1/4cup vode
-1 žlica ravna šećera
-300g brašna
-50g maslaca
-2 ,5 žličice suhog kvasca
-1/2 žličice soli

Ostalo:

-oko 300g kuhane piletine
-150 g sirnog namaza
-2 mlada luka
-1 češanj češnjaka
-sol,papar

Premaz:

-2 žlice maslaca
-2 žlice mrvica
-1 žlica sezama

Priprema

Zamijeite tijesto:

U posudu stavite zagrijanou vodu i mlijekoneka sve bude mlako.Dodajte secer i kvasac pa mijesajte rukom dok se secer ne otopi,pustite stajati 5 min.da se kvas aktivira. Dodajte brasno sa solju i nasjeckani ili naribani maslac sobne temepratutre.Zamijeite tijesto da se fino poveze.

Ostavite stajati na toplom nekih pola sata ili malo duze da se tijesto digne. Za to vrijeme skuhajte ili na trakice razdvojite kuhanu piletinu.Pomijesajte piletinu sa sirnim namazom dodajte sitno nasjeckani mladi luk, naribani cesnjak ,pososlite i poparirite po ukusu.

Podijelite tijesto na -6-8 komada to ovisi kolike velicine zelite da vam budu knedle. Podijelite nadjevmna onoliko dijelova koliko ste podijeliti tijesto da svaka knedlica bude jednako nadjevena. Razdvojite tijesto na velcinu dlana u sredinu stavite nadjev.Stisnite . Stavite na stisnutu stranu na protvan na koji ste stavili papir za pecenje.

U zdjelicu pomijesjate mrvice i sezam.Otopite aslac.Premazite svaku knedlicu maslacem i pospite mjesavinom mrvica i sezama. Pecite u zagrijanoj pecnici na 180C/25 min.dok ne uhvate finu boju.

Servirajte toplo ili hladno sa saltom i kuhanim povrcem.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com