Čokoladna uskršnja jaja sa maslacem od badema


Sastojci

Smjesa za kuglice

-240 g bademovog maslaca
-6 zlica maslaca sobne temperature
-100 g secera u prahu
-2 vanilin šećer
-100 g izmrvljenih amaretti keksica ili nekog drugog keksa

I jos

-250 g tamne cokolade za kuhanje
-50 g bijele cokolade
-prehrambene boje u prahu
-ukrasi od fondanta ili secera


Priprema

U zdjeli za mijesanje , pjenasto izmiksajte oba maslaca , pa im dodaj secer u prahu i vaniliju , mijesaj polako ispocetka dok se  secer ne umijsa , pa tek onda povecaj brzinu . Smjesa ce izgledati dosta gusta ( sve zavisi koliko vam je gust maslac i od kojeg je proizvodjaca , ako vas bude malo rijedji slobodno dodajte jos malo secera u prahu ) . Na kraju spatulom umijsaj namrvljene amaretti keksice .

Dobivenu masu grabi zlicom i urolaj oval izmedju dlanova , ako vam se cini da vam je smjesa mekana , stavite je u hladnjak na 30 min . Moja je bila bas kako treba i nisam imala problema sa rolanjem . Obilkovana jaja slazi na pladanj oblozen papirom za pecenje i stavi u zamrzivac na 10 - 15 min da se dobro stisnu .

U medjuvremenu otopi cokolade i bijelu podijeli u manje posudice , pa ju oboji zeljenom bojom ili jednostavno sve ostavi bijelo . Rashladjena jaja utopi u cokoladu i slazi ponovo na papir za pecenje i pusti da se cokolada stegne . Na kraju jaja isaraj obojenom cokoladom i ukrasi ukrasima od fondanta ili secera .

Ova jaja mogu stajati tjedan dana na sobnoj temperaturi , a u hladnjaku jako dugo , mogu se i zalediti . Ja ih obicno napravim bar dva tjedna unaprijed i tako bar ne moram misliti na jedan desert . Nadam se da ce se ovaj prejednostavni recept dopasti i nekima od vas .

Preuzeto sa: www.coolinarika.com