Kofte nadjevene špinatom


Sastojci

Kofte:

-500g mljevenog mesa/po želji ali ne masno
-1 jaje
-1-2 žlice krušnih mrvica
-1/2 žličice kumina
-1/2 paketa prašak za pecivo
-1 manji naribani luk
-1 češanj češnjaka
-sol,papar

Nadjev:

-1/2kg svježeg špinata
-1 paprika/rog
-1žlica maslaca
-2 češnja češnjaka
-1 manji luk
-sol,papar

Ostalo:

-1 žlica krušnih mrvica
-1 žlica maslinovog ulja
-umak rajčica
-umak jogurt


Priprema

Pripremite meso:

Uzdjelu stavite meso koje ste odabrali dodajte jaje,sol,papar,kumin,naribani luk i cesnjak ,te dovoljno krusnih mrvica da dobijete finu smjesu .Mijesajte rukom kao da mijesite tijesto.Moj vam je savjet da komadic mesa prepzite na suhoj tavi da vidite dali vam odgovara slanost i zacinjenost opcenito.Pustite meso da odstoji dok ne napravite nadjev:

Operite ii ocistite spinat/ako koristite zamrznuti pustite da se prije otopi/nasjeckajte luk,paprilku i cesnjak.
U tavi stavite maslac sa mlazom ulja, dodajte luk i cesnjak ,pirjajate minutu dvije ,potom dodajte papriku pa nastavite jos par minuta pirjajti dok malo ne omeksa,n kraju dodajte spinat ,pustite da se sve ispirja i tekucina ispari.Dodajte sol i papar po ukusu. Spinat dodatno ocijedite u cjedalici ,nasjeckajte ga.

Navlazite radnu plohu pa stavite prozirnu foliju.Na foliju rasirite meso.Nemojte da bude debelo.Podijelite na osam dijelova.Na svaku tsavite nadjev. Preklopite kofte tako da nadjev ostane unutar kofti .Prije nego cete ih preklopiti mozete jos m alo rastanjiti tijesto a onda ih preklopiti ,procijenite sami jer to ovisi o kolicini nadjeva koje cete dobiti.Stisnite krajeve.

Stavite kofte na protvan na koji ste stavili papir za pecenje .Premazite ih sa malo maslinovog ulja i pospite sa malo  krusnih mrvica. Pecite u zagrijanoj pecnci na 200C/nekih 20min.dok ne uhvate boju i ispeku se.

Serviranje:

Prelijte kofte turskim umakom od rajcice, povise prelijte umak od jogurta.
Uzivajte uz kuvano povrce,salatu i sl.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com