Musaka sa lisnatim keljom


Sastojci

-8 do 10 osrednjih krompira
-1 kašika maslinovog ulja
-1 kašika putera
-1 glavica crnog luka
-2 do 3 čena belog luka
-2 kašike brašna
-100 g skuvanon i ispasiranog krompira
-250 do 300 ml mleka
-100 g sitnije sečenog lisnatog kelja
-100 g izrendan cheddar sira
-50 g izrendan mozzarella sir
-50 g izrendan parmezan sir
-po ukusu so i biber
-po ukusu sveže samleven biber i morska so

Priprema

Krompir oljuštiti i ostaviti u hladnoj vodi. Vatrostalnu zdelu 30cm X 20cm ili sličnih veličina podmazati sa uljem i ostaviti sa strane. Pasulj samleti u multipraktiku.

U veči tiganj staviti kašiku putera i kašiku maslinovog ulja, zagrejati i dodati sitno iseckan crni luk i pasirani beli luk i pržiti dok luk ne omekša,dodati 2 kašike brašna i pržiti još minut, stalno mešajući da se ne stvore grudvice. Dodati samleven pasulj, mleko so i biber i kuvati još 4 do 5 minuta, mešajući sa žicom, dok se ne zgusne. Lisnati kelj oprati,očistiti od debeljih drški i iseckati.

Uzeti vatrostalnu zdelu na dno staviti polovinu krompira isečenih na kolutove, preko krompira sipati svuda polovinu bešamela od pasulja, preko posuti sa polovinom cheddar sira, polovinom mozzarella i polovinom parmezana,preko staviti celu količinu lisnatog kelja. Preko kelja staviti drugu polovinu sira,preliti sa ostatkom bešamela i posuti sa ostatkom sireva.

Uključiti rernu na 200°C Prekriti aluminijskom folijom i peći oko 30 do 40 minuta, otkriti i zapeći još 5 minuta. Ostaviti kratko da se ohladi i poslužiti toplo.

Prijatno!!!!

Preuzeto sa: www.coolinarika.com