Rolat od karota sa nadjevom od krem sira i ananasa


Sastojci

Biskvit

-3 karote
-90 g glatkog brašna
-3/4 zlicice cimeta mljevenog
-1/2 zlicice praska za pecivo
-1/2 zlicice sode bikarbone
-1/2 zlicice soli
-5 zlica mljevenih oraha
-1 naranca - korica
-5 jaja
-50 g smedjeg secera
-50 g secera
-3 zlice ulja

Nadjev

-400 g krem sira
-150 g secera u prahu
-1 Bourbon vanilija šećer
-1 naranca - korica
-300 g ananasa
-300 ml slatkog vrhnja za šlag

Dekoracija

-karote od marcipana ili fondanta
-listici mente
-sjeckani orasi

Priprema

Karote ocisti i nasjeckaj, pa skuhaj u vodi. Skuhane karote samelji u multipraktiku u fini pire. Ostavi sa strane i potpuno ohladi, ovo mozes napraviti i dan prije. U posebnu zdjelu izmijesaj ili prosij skupa brasno, cimet, sol, prasak za pecivo, sodu bikarbonu, orahe i koricu od narance. Ostavi sa strane do upotrebe.

Jaja odvoji, pa bjelanjke ulupaj u cvrstu pjenicu. U posebnoj zdjeli izmuti zumanjke sa oba secera dok ne dobijes finu pjenicu. Zumanjcima dodaj ulje i pire od karota, pa dobro izmijesaj. Na kraju u smjesu sa zumanjcima umijesaj mjesavinu sa brasnom i pjenicu od bjelanjaka u tri navrata i to iskljucivo spatulom.

Dobiveno tijesto rasporedi na podmazani veci pleh i peci 16-18 min na 170 stupnjeva. U medjuvremenu napravi nadjev tako sto ces vrhnje ulupati u slag. U posebnoj zdjeli pjenasto izmuti krem sir sa secerom,vanilijom i koricom od narance. Na kraju spatulom umijesaj slag u mjesavinu sira dok ne dobijes finu pjenicu. Cuvaj u hladnjaku do upotrebe.

Peceni biskvit pospi sa secerom u prahu i prebaci na platneni ubrus i lagano urolaj u rolad, pusti da se potpuno ohladi. U medjuvremenu ocisti i narezi ananas. Hladan biskvit odrolaj i premazi sa polovicom pripremljenog nadjeva, preko nadjeva ravnomjerno rasporedi narezani ananas ostavljajuci rubove biskvita slobodnima.

Premazani biskvit urolaj u rolad i prebaci na servirni tanjur. Cijelu povrsinu rolada premazi sa ostatkom nadjeva i dekoriraj po nahodjenju. Ja sam pravila karotice od marcipana, a vi mozete dekorirati listicima mente ili jednostavno samo posuti sjeckanim orasima.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com