Torta od svježeg voća


Sastojci

Biskvit

-3 jaja
-75 g šećera
-30 g brašna
-90 g mljevenih keksa (npr. petit beurre)
-45 g mljevenih badema
-žličica praška za pecivo
-100 ml ulja
-100 ml sladkog vrhnja

Krema

-250 ml mljeka
-2 žumanjka
-70 g šećera
-10 g škrobnog brašna
-20 g praška za puding vanilin
-200 ml sladkog vrhnja
-2 listića želatine

Dekoracija

-voće po želji
-šećer u prahu
-vrećica preljeva za torte

Priprema

Jaja i šećer dobro izmutite sa mikserom. Ručno umiješajte ulje, tekuće vrhnje, te dodajte  brašno sa praškom za pecivo, mljevene bademe i kekse. Smjesu ulijte u  kalup za krostate  promjera 28 cm kojeg ste prethodno premazali maslacem i posuli brašnom.  Biskvit peći u zagrijanoj pečnici oko 30 minuta na 175 stepeni.

Stavite kuhati dvije trečine mljeka. Žumanjke i šećer dobro izmiješajte , dodajte škrobno brašno,  prah za puding i ostatak  hladnog mljeka. Pripremljenu smijesu prelijte sa kipućim mlijekom, vratite na vatru i kuhajte kao puding stalno mješajuči dok se krema ne zgusne. Prekrijte kremu prozirnom folijom i ohladite na sobnoj temperaturi. Slatko vrhnje djelomično istucite pa umješajte rastopljenu želatinu. Kremu lagano izmiksajte i sjedinite sa vrhnjem, sve zajedno dobro izradite da dobijete finu kremu.

Stavite ohlađen biskvit na podlogu za tortu, malo navlažite sladkim sirupom, sokom od voća ili sokom od kompota. Nanesite kremu i gore  razporedite oprano i dobro ocijeđeno voće, izrezano na komadiće. Pospijte voće sa šećerom u prahu. Pripremite preljev za torte prema uputi na vrećici pa njime premažite voće i stavite da se torta ohladi.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com