DVOBOJNE ROLICE


Sastojci

-500g purećeg fileta u komadu/može i pileći ili svinjski
-1 mrkva/veća
-200g smeđih šampinjona
-1-2 žlice sušenih vrganja
-100g naribanog sira edamera/cheddar i sl.
-1 žličica zimijana sušenog
-1 češanj češnjaka
-1/2žličice maslaca
-1 žlica maslinovog ulja
-sol,papar

Premaz:

-Ostatak naribani sir
-1 žličica Dijon senfa
-2 žlice kiselog vrhnja
-sol,papar

Priprema

Za ovo jelo bi bilo dobro da imate sniclu u komadu ako to nije slucaj slobodno uzmite manje snicle ali tada prilagodite kolicinu nadjeva.Jelo se inace radi sa puretinom vi mozetei  sa piletinom ili svinjetinom. Raširite i rastanjite šniclu ,stavite prozirnu foliju pa lagano batićem za meso dodatno raširite šniclu .Posolite i popaprite meso.Očistite i nasjeckajte češnjak na što sitnije.Naribate sir. Naribate mrkvu na ribežu /neka bude onaj za finije ribanje/posolite je i popaprite ,dodate polovicu nasjeckanog češnjaka i pola timijana ,te jednu puno žlicu sira.Sve fino promiješate. Na polovicu šnicle dodate naribanu mrkvu ,zarolajte tek toliko da mrkva bude ušuškana u meso.

U zdjelicu sa vrućom vodom namočite sušene vrganje .Pustite da se namacu par minuta da omekšaju. Operite i nasjeckajte šampinjone/ne trebate ih nasjeći presitno.Zagrijete maslinovo ulje pa dodate maslac prepržite gljive dok malo se ne zapreže i ispuste višak vode ,dodate ocijeđene vrganje ostatak češnjaka  i timijana pa nastavite pirjati dok se sve malo  ne poveže. Stavite nadjev od šampiinjona na šnicle ,zarolajte do kraja .Premjestite sve na alu-foliju /ako vam je lakše cijeli postupak nadjevanja možete raditi na foliji/.

Zamotate foliju pa sve stavite peci na 180C/40 min. U zdjelici pomiješate ribani sir ,senf ,sol,papar i kiselo vrhnje. Otvorite foliju premazite sve pripremljenim premazom ,pustite da se zapeče i uhvati boju. Servirate toplo uz kuhano povrće i salatu.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com