PAKLENO DOBRA TORTA


Sastojci

Podloga:

-115 g maslaca
-400 g mljevenog integralnog
-butterkeksa
-2 dcl hladne,crne,jake nezaslađene
-kave
-2 velike žlice ruma
-3 velike žlice šećera

Krema

-2 manja ili jedno veće jaje
-100 g šećera
-1 vrećica vanil šećera
-4 dcl vrhnja za šlag
-500 g sira mascarponea
-3 šake crvenih ribizla sa malo šećera
-2 vrećice bijele želatine

Ganache krema:

-2 dcl vrhnja za šlag
-200 g mliječne čokolade

Još

-šaka crvenih ribizla za ukras

Priprema

Samljeti integralne butterkekse. Pomiješati ih sa šećerom i preliti otopljenim maslacem i jakom, crnom, nezaslađenom hladnom kavom. Sve dobro sjediniti. Kalup za torte (promjera 24 cm) obložiti najlon folijom. Smjesu od keksa, maslaca i kave dobro utisnuti u kalup i lijepo je poravnati.

Krema:

Jaja, šećer i vanil šećer dobro umutiti dok vidno ne narastu. Dodati im čvrsti šlag i sir mascarpone. Sve lagano miješati da se dobro sjedini. Pripremiti želatinu (ako želite čvršću kremu dodajete 3 vrećice bijele želatine umjesto po uputama na vrećici). U bijelu želatinu koju smo pripremili dodajemo žlicu, dvije kreme i promiješamo kako bi se krema i želatina povezale. Želatinu sa dvije žlice kreme dodajemo u preostalu kremu i dobro sjedinimo.

Na kraju u kremu stavljamo crvene ribizle u koje smo stavili 2 žlice šećera i žlicom malo promiješamo da prošaraju kremu. Kremu ravnomjerno rasporedimo preko podloge od keksa. Fino je zagladimo i stavljamo u frižider na hlađenje. Dok se torta hladi pripremamo ganache kremu koju ćemo preliti preko torte.

Ganache krema:

Vrhnje za šlag zagrijemo do vrenja i prelijemo preko mliječne čokolade koju smo prethodno natrgali na komadiće. Miješati dok se čokolada ne otopi. Pustiti da se ohladi na sobnoj temperaturi pa preliti preko torte. Sve skupa pustiti u frižideru da se hladi preko noći. Ujutro ukrasiti crvenim ribizlima, servirati i uživati.
Dobar tek!!!

Posluživanje

U sastojcima sam promijenila gramažu mliječne čokolade za ganache kremu jer je bolje da je ima više kako ne bi curila…Meni doduše nije curila ali je bila mekša pa je bolje još malo dodati da se to ne bi više dešavalo…Hvala Vam na razumijevanju i povjerenju…

Preuzeto sa: www.coolinarika.com