Rolat sa kakao keksom i bijelom kremom


Sastojci

-1 pakovanje kakao keksa-petit

-Fil:

-1 lit mlijeka
-8 kašika šećera ( kristal)
-1 kom. vanilin šećer
-4 kaš kokosa
-3 kaš gussnela (gustina)
-1 kom. puding od slatkog vrhnja ili vanilija
-1 kaš maslaca

Glazura za rolat:

-1 kom čokolada za kuhanje
-2 kaš ulja
-3 kom banane za filovat rolat
-12 kom kakao keksa-izlomljen za desert u čaši
-1 kom banana-pasirana

Priprema

Skuhati fil.Od jednog litra mlijeka odvojiti šolju od 2 dl.U ostatak mlijeka staviti šećer, vanilin šećer,jednu kašiku maslaca, kokos i neka prokuha.U odvojenu čašu sa mlijekon, staviti puding i gustin te sjediniti masu i dodati u kipuće mlijeko, uz neprestano miješanje.Skuhani fil ostaviti sa strane da se prohladi.

Uzeti komad prozirne folije i na nju složiti kakao kekse.3 keksa u širinu i 5 kaksa u dužinu.Cijelu površinu premazati prohlađenim filom.Sa strane i jedne i druge staviti po 5 kakao keksa, s tim da sredina ostane prazna.  (samo premazana od renije filom) U sredinu staviti oguljene banane ,ako je potrebo prepoloviti ih..(ja sam morala) Lagano uz pomoć folije podignuti jedan red kaksa i nasloniti ih na fil i banane.To isto uraditi i sa druge strane.Prozirnom folijom utegnuti  rolat, ostaviti u zamrzivač da se malo stegne.(1 sat)

Kada se  rolat stegne, izvaditi ga iz zamrzivača, preliti sa čokoladnom glazurom. Ukrasiti rolat( ja sa na vrh rolata stavila fila, čokolande bombonice i posula kokosom.Rolat ostaviti u frižider.

Za desert u čaši.U čašu staviti izlomljeni kakao keks, bijeli fil (4 kaš) u koji sam dodala jednu pasiranu bananu i po vrhu posula  keksom.Držati u frižideru da se rashladi.

Posluživanje

Rolat rezati  na šnite i poslužiti. Rashlađeni desert poslužiti.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com