VIŠNJASTA ČAROLIJA


Sastojci

Za biskvit

-4 jaja
-100g secera
-100g butera
-100g cokolade
-110g brasna
-20g gustina
-1 kesica vanil secera

Za kremu

-6 dl slatke pavlake
-200g krem sira
-100g secera u prahu
-1,5 kesica instant zelatina
-1 kesica slag fixa
-150g crne mlecne cokolade
-20ml soka od kompota (od visanja)

Za puding od visanja

-1 tegala kompota od visanja
-2 kasike secera
-2 kasike gustina

Za ganache

-220ml slatke pavlake
-200g crne mlecne cokolade

I jos

-30 ml soka od visanja( iz kompota) za prelivanje biskvita

Priprema

Ukljucite pecnicu na 180°C. Otopite cokoladu sa buterom pa malo prohladite. Umutite jaja sa secerom i vanil secerom pa postepeno dodajte brasno sa gustinom i na kraju pazljivo umesajte otopljenu i prohladjenu cokoladu sa buterom. Sve dobro sjedinite pa masu izlijte u vec pripremljen kalup(26cm)sa pek papirom. Pecite oko 15-20 min. Gotov biskvit ohladite i presecite na pola tako da dobijete dva biskvita. *Ja sam mere podelila na pola i ispekla dve kore,tako mi je bilo sigurnije posto nisam vesta u secenju a htela sam da budu potpuno iste.

Za puding od visanja Kompot od visanja sipajte u serpu,odvojite 50ml soka na stranu. U ostatak stavite dve kasike secera pa kratko prokuvajte(meni su visnje bile krupne pa sam ih malo nozem usitnila). Gustin razmutite u malo vode pa dodajte u provrele visnje,brzo mesajte dok se ne zgusne a onda sklonite sa vatre. Jedan biskvit postavite u kalup,prelijte sa 5-6 kasike soka od kompota i premazite vrucim pudingom od
visanja.Potom ostavite da se hladi.

Dobro umutite slatku pavlaku pa joj dodajte umucen krem sir sa secerom u prahu.Lepo sjedinite. Instant zelatinu spremite prema uputstvu na kesici pa umesajte uz brzo mesanje u slatku pavlaku,dobro izmesajte i dodajte kesicu slag fixa. Pripremljenu kremu podelite na pola. U jednu polovinu dodajte 150g otopljene cokolade,dobro izmesajte i nanesite u kalup preko pudinga od visanja,fino izravnjajte. U drugu polovinu
kreme dodajte 20 ml soka od visanja(iz kompota) izmesajte i fino razmazite preko cokoladne kreme. Poklopite preostalim biskvitom i njega prelijte sa 5-6 kasika soka od kompota.*Ja sam i kremu radila iz dva puta,sastojke na pola i muti...Pisem kako stoji u originalu,mozda je vama ovako jednostavnije :-)

Ganache

Cokoladu izlomite i prelijte slatkom pavlakom pa stavite na srednju vatru da se otopi,stalno mesajte i vodite racuna da ne provri. Gotov ganache prelijte preko biskvita i ostavite tortu u frizider na hladjenje( najbolje je da prenoci). Ohladjenu tortu ukrasite po zelji.

Preuzeto sa: hotgamecritics.blogspot.ba