Čokoladna štrudla sa pudingom


Sastojci

Za testo

-800g brasna
-1/2 kasikice soli
-150g secera
-1 kocka svezeg kvasca
-250ml toplog mleka
-250g margarina ili masti
-2 jaja

Za fil

-700ml mleka
-2 pudinga čokolada
-7 kasika secera
-200g cokolade
-8 punih kasika mlevenih oraha

Priprema

Za testo:

Kvasac rastopiti u toplom mleku. U dublju ciniju sipati oko 600g brasna, dodati, so, secer, jaja, otopljeni maragrin pa mleko sa kvascem, mesiti testo varjacom i lagano dodavati ostatak brasna. Testo treba da bude mekano ne lepljivo. Zamotati u foliju i ostaviti u frizider oko sat vremena.

Za to vreme skuvati fil:

Skuvati puding pa u vruce dodati cokoladu, promesati da se cokolada otopi i ostavite da se hladi. Fil ne sme biti jako hladan jer necete moci mazati na testo, najbolje je da bude mlak. Rernu zagrejte na 200 stepeni. Testo izvadite iz frizidera,istresite na pobrasnjenu povrsinu i podelite na 4 jednaka dela. Fil takodje podelite na 4 dela.

Razvucite svaki deo testa oklagijom dimenzije 20x30 i premazite filom i pospite sa pune 2 kasike oraha odgore, zamotajte u rolat i redjajte u pleh koji ste oblozili pek papirom. Pecite u rerni oko 25 minuta,treba fino da porumeni.

Kad je strudla pecena, prekrijte krpom i ostavite tako da se hladi. Ohladjenu strudlu secite na snite debljine prsta i posipajte secerom u prahu,po zelji mozete odgore strudlu ukrasiti otopljenom cokoladom :)

Preuzeto sa: www.coolinarika.com