MONTALVO KOCKE - FENOMENALAN KOLAČ KOJI VRIJEDI PROBATI


Sastojci

BISKVIT

-200g čokolade za kuhanje
-150g maslaca
-80g oštrog brašna
-4 jaja
-120 g šećera

KREMA

-8 žumanjka
-120g gussnel (gustin)
-1l mlijeka
-1 puding vanilija
-250g maslaca
-4 vanilin šećer
-500 ml slatko vrhnje za šlag
-250g šećera +200g bijele čokolade i 200 g mliječne čokolade
-1,5 vrećice želatine

ŽELE OD BOROVNICE

-500ml sirupa od borovnice
-300 ml vode
-2 pudinga vanilija
-+ 300ml vrhnja za šlag
-pola vrećice želatine
-150g Šećera u prahu

Priprema

Za biskvit na pari otopite čokoladu za kuhanje i maslac. Maknite s vatre i umjesajte žumanjke i brašno i prethodno izrađene bjelanjke sa šećerom i prstohvatom  soli. Pecite na 170 C 25 min.

Za kremu pjenasto izmiješajte, žumanjke, šećer i vanilin šećer. Umiješajte puding Gussnel i malo mlijeka, a preostalo mlijeko zagrijte do vrenja.
Maknite s vatre, umiješajte pripremljenu smjesu i vratite na laganu vatru. Uz miješanje pustite da se krema zgusne, a zatim ju promijesajte mikserom par min i stavite da se hladi prekivena prijanjajućom folijom.

Izradite maslac sa vanil šećerom i dodajte kremu.  Kremu podijelite na tri jednaka dijela. ja sam pokusala otprilike podijeliti. U  jednu trećinu dodajte otopljenu mliječnu čokoladu  , a u druge dvije trećine    otopljenu bijelu  čokoladu.
    
Žutu kremu sada podijelite na dva dijela. U jedan dodajte oko 150 ml izrađenog vrhnja za šlag i pola otopljene želatine koju ste prethodno prelili sa 4 žlice vode, ostavili da nabubri desetak min i zatim otopili na laganoj vatri. Žutu kremu prelijte na čokoladni biskvit. Kolač mora imati kalup okolo. Stavite ga u hladnjak na pola sata.

Sada u kremu s mliječnom čokoladom dodajte oko 150 ml izrađenog slatkog vrhnja i pola vrećice otopljene želatine. Rasporedite po žutoj kremi i stavite na pola sata u hladnjak.

Isti postupak ponovite sa žutom kremom i premazite ju po tamnoj kremi.

Zakuhajte do vrenja 500 ml sirupa od borovnice i 300 ml vode i umjesajte dva pudinga rastopljena u 100 ml vode. Kuhajte oko 7- 8 minuta. Prohladite 5 min uz neprestano mijesanje i prelite po žutoj kremi. Vratite u frizider na pola sata.

Izradite 300 ml vrhnja za šlag i dodajte mu  šećer u prahu i pola vrećice otopljene želatine. Premazite po crvenom sloju i stavite preko noći u frizider.

Preuzeto sa; www.coolinarika.com