Nepečena torta ''Snovi od kokosa''


Sastojci

ZA PODLOGU:

-240gr plazma keksa (petit keksa)
-150gr maslaca

KREMA 1:

-1 paketić puding vanilija
-500ml mlijeka
-3 velike žlice šećera
-50gr maslaca
-4 velike žlice kokosovog brašna

KREMA 2 (ganache od bijele čokolade):

-300ml slatkog vrhnja za kuhanje
-250gr bijele čokolade za kuhanje (ili neke druge čvršće)
-2 velike žlice kokosa

Priprema

PODLOGA:

240gr plazma keksa (petit keksa)  natrgati na komade te malo po malo dodavati u blender i samljeti u mrvice. Ako nemate blender, onda ručno –stiskanjem oklagijom po keksima dok se u potpunosti ne smrve. Smrljvene plazma kekse staviti u posudu, dodati im 150gr maslaca narezanog na listiće te prstima trljati maslac sa mrvicama dok se ne spoje.Trljati tako sve dok se ne sjedini. Probajte stisnuti rukom o posudu i vidjet ćete da li je masa spojena i kompaktna. Ako je, uzeti okrugli kalup i staviti ga na stalak za torte ili na što ste već zamislili da ćete staviti tortu, posipajte malo krušnih mrvica unutar kalupa te počnite stavljat masu podloge unutar i stiskati sve dok se sve ne sjedini i ne bude sav prostor popunjen i čim ravniji. Moj kalup je bio 26cm.

KREMA 1:

500ml mlijeka podijelite u dva dijela, prvu polovicu nalijte u posudu te stavite 3 žlice šećera unutra i prašak pudinga iz vrećice i sve skupa pomiješajte da nema grudica, drugi dio mlijeka ulijte u lonac za kuhanje. Kada mlijeko u loncu za kuhanje zakipi dodajte mu ostatak mlijeka sa pudingom i šećerom te skuhajte puding. Kada ste skuhali puding, odložite ga s vatre te mu dodajte 50gr maslaca i 4 velike žlice kokosovog brašna.
Zatim ostavite tako sastrane da se prvo malo ohladi na sobnoj temperaturi, a nakon toga prelijte preko podloge u kalupu i stavite sve skupa u hladnjak na hlađenje.

KREMA 2:

Uzmite dva lonca za kuhanje koja su vam kompatibilna za kuhanje Ganache kreme na pari. U jednog ulijte malo vode, a drugi-manji stavite na njeg te ulijte 300ml slatkog vrhnja za kuhanje i natrgajte 250gr bijele čokolade za kuhanje (ili neke druge čvršće). Tako kuhajte i mješajte sve dok se sva čokolada ne otopi.
Odložite sastrane te umješajte dvije velike žlice kokosovog brašna. I odmah prelijte preko prve kreme i vratite sve skupa natrag u hladnjak

NAPOMENA 1:

Torta nije visoka, ako želite dobiti višu-ili koristite manji kalup ili poduplajte sastojke.

NAPOMENA 2:

Ako smatrate da vam je to previše kokosa i niste toliko kokosoljubac kao ja, možete ga staviti u samo jednu kremu, međutim, ako ćete ga izostaviti iz prve kreme onda vam preporučam da smanjite količinu mlijeka prilikom kuhanja pudinga kako bi vam ispala krema gušća i tvrđa (kod mene je to uradio kokos).

Uživajte!

Preuzeto sa: www.coolinarika.com