Reform torta


Sastojci

BISKVIT

-10 bjelanjaka
-30 dag šećera u prahu
-30 dag mljevenih oraha
-2 velike žlice oštrog brašna

FILA-KREMA

-10 žumanjaka
-20 dag šećera u prahu (sitno samljeti kristal)
-4 rebra čokolade
-25 dag maslaca
-3 žlice ake crne kave
-1 vanilin šećer

UKRAŠAVANJE

-15 dag čokolade
-1 dcl slatkog vrhnja
-mljeveni orasi za oko torte
-malo grubo sjeskanih oraha

Priprema

BISKVIT:

Bjelanjke i šećer istucite u čvrsti snjeg, zatim postepeno  dodavati lagano orahe i 2 žlice brašna i umješati drvenom žlicom polako.. nekad umjesto brašna dodam u zamjenu krušne mrvice...ali sam znala napraviti i bez dodatka brašna  samo šećer snijeg od bjelanjaka i mljeveni orasi...isto ispadne dobro..

Peci u kalupu 26 cm  cca 20 min.  na 180°C ovisi o pećnici.
Kad se biskvit ohladi  narezati na 4 -5 kora sa oštrim dugim nožem ili specijalnim nožem rezačem za torte.. Ili ispeći svaki okrugli list (možete i 3-4 lista kako vam lakše jer kad se stopi sa kremom listovi su tako mekani da se i ne osjeti).

I posebno i ohladiti..u početku je najbolje svaki list koricu ispeći posebno..no ja sam s vremenom počela peći odjednom i nakon što sam ili s nožem dugim za pršut ili ovim rezačem za tortu..pecem biskvit odjednom. i imam široku špahtlu ali i s masnim papirom nježno prenesem okrugle listove.

KREMA:

Žumanjke  izmješati sa šećerom u prahu  ili   ako nemate  sameljite obični kristal  šećer  na mlinčić za kavu  i prosijte..Dodati čokoladu, staviti na paru  i kuhati lagano tj. neprestano miješati .

Skinuti kremu sa štednjaka i staviti  kavu. i kremu ohladiti. Izmješati mpjenasto maslac (znam nekad pomješati pola margarina pola maslaca ili dio zamljeniti sa tučenim slatkim vrhnjem)  dok se krema ne počne gusnuti.
U hladno umiješamo zmiksani maslac

Zatim ohlađene listove premaži kremom ..staviti jedan na drugi izvana omazati kremom i gore te ukrasi po želji sa mljevenim i grubo mljevenim orasima..a ponekad stavim čokoladnu glazuru sa  slatkim vrhnjem i šlagom kao ganasche  ili glazuru  kao ovdje u  mađarici više o glazuri  i okolo ukrasim sa mljevenim   orasima ili grubo samljevenim propečenim na tavi lješnjacima ili kak se kaže tostiranim.

Radila sam više puta ovu tortu na traženje i sa  lješnjacima..a ponekad i kao duguljasti kolač.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com