Fina i ukusna čoko-karamel torta


Sastojci

Biskvit:

-5 kom. jaja
-5 zlica secera
-1 zlica gorkog kakaa
-3 zlice mleka
-2 zlice ulja
-1 paketic prasak za pecivo
-5 zlica brasna

Krema:

-200 gr. mlecne cokolade
-250 gr. dolce de leche
-300 ml. vrhnje za slag
-2 reda mlecne cokolade

Priprema

Najpre odelite belancat od zumancat.Belancat stavite u posudu za mucenje.Pocnite miksati,pa kada belancat zapjenu,dodajte secera,te miksajte dok postane cvrst sneg.

Miksajuci dodajte ulje i mleko u tankom mlzau te miksajte dok se sve lepo poveze.Namalite mikser na najmanjoj brzini,te dodavajte jedno po jedno zumance i miksajte dok se tek poveze.

Sad dodajte prosijano brasno pomesano sa praskom za pecivo i kakao.Rucno varjacom sve lepo izmesajte dok se poveze.

Masu izlijte u okrugli kalup pormjera 26 cm.te ispecite koru na 200 stepeni,nekih 15-ak minuta.Najbolje proverite cackalicom.Ja sam pekla tri kore, a vi kako vam je lakse.Pecene kore ohladite.

Otopite cokoladu na pari,te dodajte dulce de leshe.Radite sve to na vatri dok se poveze i sajedini.Vrhnje za slag izmutite u cvrst sneg.

Sad u sneg dodajte karamel sa cokoladom,te miksajte dok se poveze.Podelite kremu na tri dela.Ostatak dva reda cokolade iseckajte na sitne kockcie (koristila sam cokoladu sa nougat punjenjem).

Sad na tacnu za torte stavite prvu koru.Vratite obruc oko torte.Premazite biskvit sa prvim delom kreme.Odozgo narosite seckanu cokoladu.Stavite drugu kori,pa drugi deo kreme,pa seckanu cokoladu.Na kraju stavite i trecu koru.

Torta je dosta cvrsta,tako da mozete odma da skinete obruc.Ukoliko niste sigurni,ostavite u hlanjak par saati.Potom celu tortu premazite sa ostatkom kreme,zagladite te dekorisite po zelji.

Tortu ostavite preko nocu u hladnjak da se ukusi sajedine,secite te posluzite i uzivajte u savrsenom ukusu.
Prijatno!

Posluživanje

Posluzite uz soljicu kave.

Preuzeto sa: http://www.coolinwww.coolinarika.com