MNOGI OVAJ RECEPT ZA PALAČINKE SMATRAJU NAJBOLJIM: POHOVANE PALAČINKE


Sastojci 

Za palačinke

- 2-3 jaja
- malo soli, šećera
- 1 l mlijeka
- 1 dcl mineralne vode
- glatko brašno po potrebi

Za punjenje:

- 1/2 kg šunke za pizzu
- 30 dag sira gaude
- 1 čaša plavog kiseloga vrhnja

Za pohovanje:

- 3 jaja
- sol
- 15 dag glatkog brašna
- oko 20-30 dag krušnih mrvica

Priprema:

Smjesu za palačinke možete napraviti i po svom receptu. Ja stavljam jaja, mlijeko, mineralnu, sol i šećer te brašno po potrebi. Ispecite ih i ohladite.

Na sredinu palačinke staviti šnitu šunku, pa je premažite žličicom kiseloga vrhnja. Gore stavite deblji komad sira (ja stavljam širine palačinke kad se zarola. Tako je lakše zarolati, a deblja šnita daje sočnost i kod rezanja se baš sir lijepo vuče i ne bude ga premalo (kad je šnita tanka sir se rastopi i niti se ne osjeti, a palačinka je suha).

Kod rolanja prvo uvijemo krajeve sa strane pa onda zarolamo. Tako nam nadjev prilikom pečenja ne izlazi, a nisu potrebne ni čačkalice. Kad ih zarolamo, pohujemo ih na uobičajen način - brašno, jaja pa u krušne mrvice.

Možete ih zamrznuti i vaditi po potrebi kad vam zatreba nešto na brzinu. Tacna se posipa s krušnim mrvicama i gore se redaju palačinke. Prekriju se plastičnom folijom i zamrznu. Za par sati mogu se izvaditi i spremiti u vrečicu i natrag u škrinju pa ih vadite kad poželite a neće vam zauzimati puno mjesta.

Pržiti ih na vrućem ulju, ne prevrućem da ne izgore izvana. Ne treba im dugo. Tek toliko da se sir unutra rastopi, a palačinke izvana dobiju hrskavu pohanu koricu. Poslužiti uz salatu, tartar,kečap ili majonezu.