Izuzetne kremaste kocke sa keksom


Sastojci:

Biskvit:

- 5 bjelanjaka
- 180 g šećera
- 2 žlice glatkog brašna
- 2 žlice krušnih mrvica
- 1 žlica kakaa u prahu
- ½ vrećice Dolcela praška za pecivo

Krema:

- 5 žumanjaka
- 700 ml mlijeka
- 200 g šećera
- 2 vrećice Dolcela pudinga bourbon vanilija premium
- 250 g maslaca
- 100 g mliječne čokolade

Još:

- 1 paket keksa s maslacem
- malo mlijeka za umakanje

Priprema:

Bjelanjke izmiksajte u pjenu pa postepeno umiksajte šećer. Na kraju kuhačom ili špatulom dodajte brašno, krušne mrvice, kakao i prašak za pecivo. Ravnomjerno rasporedite u pleh za pečenje veličine 20 x 30 cm i pecite 30 minuta na 180C. Izvadite i pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Žumanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom. Dodajte malo mlijeka i u smjesi razmutite puding. Ostatak mlijeka zakuhajte. Kad provrije, polagano dodajte smjesu žumanjaka. Kuhajte, miješajući špatulom, dok se smjesa ne zgusne. Pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu. Maslac pjenasto izmiksajte. Umiksajte ga u ohlađenu kremu. Kremu podijelite na dva jednaka dijela. Čokoladu otopite na pari i dodajte u jednu polovicu kreme.

Biskvit premažite polovicom čokoladne kreme i po njoj poslažite kekse s maslacem koje ste prethodno umočili u toplo mlijeko. Na kekse stavite cijelu žutu kremu. Na nju ponovo poslažite kekse namočene u mlijeko. Završite drugim dijelom čokoladne kreme.

Ostavite u hladnjaku nekoliko sati. Režite na kocke i poslužite. Prije posluživanja možete posipati naribanom čokoladom.