CHERRY LADY TORTA-Prava fantazija, fenomenalan spoj čokolade, višnje i vanilije u neopisivu ukusnu cherry lady tortu


Sastojci:

Biskvit:

- 2 jaja
- 1 vanilin šećer
- 180 g šećera
- 250 ml mlijeka
- 100 ml ulja 
- 250 g brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 1/2 žličice soda bikarbona
- 2 žlice kakaa
- 150 g čokolade narezane na komadiće

Krema od višanja:

- 100 g šećera (ako volite slađe dodajte još šećera)
- 1 kompot od višanja
- 2 žlice brašna 
- 2 dcl vode sa maslom
- 2 pudinga od vanilije

Krema od vanilije

- 1 puding od vanilije
- 2 dcl slatkog vrhnja (1dcl se kuha sa mlijekom, a 1dcl izraditi i umješati u hladnu kremu)
- 400 ml mlijeka 
- 3 žlice šećera 
- 30 g izraditog margarina

Priprema:

Pripremiti kalup za pećnicu, ja sam koristila okrugli kalup veličine 26 cm. Pećnicu ugrijati na 200 C.
Prvo izmiksati šećer, vanilin šećer, mlijeko i ulje, zatim dodati jedno po jedno jaje. Nakon što izradite smjesu sa jajima dodati lagano brašno prosijano sa 1 žličicom praška za pecivo, 1/2 žličice soda bikarbone i dvije žlice kakaa. Sve to lagano promješati. Zatim istresti nasjeckanu čokoladu i žlicom izmješati smjesu. Istresti smjesu u kalup za pećnicu. Peći oko 20 minuta i provjeriti sa nožem da li je biskvit gotov. Biskvit izvaditi iz kalupa i ostaviti da se malo ohladi. Biskvit poravnati po vrhu ( ja sam odrezala vrh biskvita kada sam ga poravnavala tako da nema korice). Staviti biskvit na podlogu i obruč oko njega, zatim ga natopiti s malo mlijeka.

Krema od višanja: kompot od višanja (sok i višnje) staviti kuhati sa 100g šećera (od tih 100 g odvojiti tri žlice šećera i pomješati ih sa 2 dcl vode, praškom za puding vanilija i 2 žlice brašna). Ako volite slađe slobodno dodajte još šećera sa višnjama.

Kada višnje zakipe dodati smjesu pudinga i brašna i izmješati dok se fino ne zgusne. Smjesu s višnjam izliti vruću na biskvit (smjesa bude fino gusta i ne curi). Zatim staviti u hladnjak dok se sve fino ne ohladi.

Pripremiti kremu od vanilije. Od 400 dcl mlijeka odvojiti 1 dcl, a ostatak staviti kuhati sa 1 dcl slatkog vrhnja. U 1 dcl mlijeka izraditi puding od vanilije sa tri žlice šećera. Kada mlijeko zakipi dodati puding od vanilije i malo kuhati. Premjestiti u zdjelu i ohladiti. Kada se krema od vanilije ohladila dodati izradito 30 g margarina i sve dobro promješati. Izraditi 1 dcl slatkog vrhnja i umješati u kremu od vanilije.

Na ohlađene višnje dodati kremu od vanilije.

Po želji možete dodati šlag ili naribane čokoladu na kremu od vanilije… Što vam je volja.