KILLING ME SOFTLY


Sastojci:

Čokoladni biskvit

- 4 kom jaja
- 200 g šećera
- 70 g maslaca
- 70 g čokolade
- 60 ml mlijeka
- 60 ml kipuće vode
- 1 žličica arome vanilije
- 200 g oštrog brašna
- 40 g gorkog kakaa
- 2 žličice praška za pecivo + prstohvat sode i soli


Za natopiti biskvit

- 150 ml mlijeka
- 150 ml (+/-) piña colada krem likera (kod mene definitivno+) 

Fil od jagoda s maslacem

- 700 ml pirea od jagoda
- 70 g škrobnog brašna
- 100 g sećera
- 1 žličica arome vanilije
- 70 g maslaca

Kokos vanilin kremica

- 500 ml kokosovog mlijeka
- 100 ml piña colada krem likera
- 4 kom žumanca
- 90 g škrobnog brašna
- 100 g šećera
- 1 kom Šlag kreme vanilin + 100 ml mlijeka

Priprema:

Prvo kuhamo kremu: razmutiti škrobno brašno sa šećerom u piña coladi, dodati pjenasto umućena žumanca. Ugrijati kokosovo mlijeko (ja od litre vode i 250g kokosovog brašna dobijem 900ml predivnog gustog mlijeka) i zakuhati gustu kremu, prebaciti u zdjelu za hlađenje, prekriti površinu kreme prozirnom folijom.

Dok se krema hladi, mutimo biskvit : žumanca umutiti pjenasto sa šećerom, umiješati istopljeni maslac sa čokoladom, dodati mlijeko i kipuću vodu… umiješati preostale sastojke i snijeg od bjelanaca. Lim za tortu (24cm promjera) obložiti papirom za pečenje, uliti smjesu. Peći na 175*C, napraviti test čačkalicom. Ohlađeni biskvit prerezati na 3 jednake kore (odrezati gornji tvrdi dio).

Na laganoj vatri ugrijati pire od jagoda (u manjem dijelu razmutiti škrobno brašno sa šećerom i vanilijom), zakuhati kremicu i umiješati maslac. Donji dio biskvita staviti na pladanj, postaviti obruč, natopiti ga mješavinom mlijeka i piña colade i premazati toplim filom od jagoda. Staviti u zamrzivač na kratko da očvrsne, premazati kremom od kokosa i vanilije u koju ste umutili šlag kremu pripremljenu sa 100ml mlijeka (ne više kako piše na vrećici). Poklopiti drugim biskvitom i nafilati je do kraja.

E sad, ukrasite je po volji! Ja sam rashlađenu tortu prelila glazurom – 100 g čokolade + 4 žlice ulja, dok se stvrdnula maknula sam rastezljivi obruč. Zagladila tortu špatulicom i okolo zalijepila klasičan čokoladni obruč – čista rastopljena kuvertura premazana po lenti papira za pečenje. Gore ukrašeno čokoladnom šlag kremom, čoko mrvicama i jagodama u čokoladi.