Princeze sa srcem


Sastojci

Tijesto za košarice

-2,5 dcl vode
-12,5 dkg margarina ili maslaca
-12,5 dkg Pšeničnog glatkog brašna
-4 kom jaja
-malo soli

Krema

-4 dcl mlijeka
-20 dkg šećera
-1 kom Limun šećera
-4 kom žumanjka
-3 dkg oštrog brašna
-2 dcl tučenog slatkog vrhnja, čvrsto istučenog
-jagode
-svježe jagode
-krema na bazi acceto balsamica, okus šumsko voće


Priprema

Vodu, masnoću i malo soli kuhati u širokoj posudi dok uzavru, zatim maknuti sa vatre i odjednom dodati prosijano brašno. Staviti ponovno na vatru i miješati dok se smjesa ne počne odvajati od posude. Tijesto staviti u drugu posudu i dodavati mu jedno po jedno jaje. Tijesto je gotovo kada mu je površina sjajna i otpada s kuhače razvlačeći se u velikim komadima.

Pomoću šprice za ukrašavanje praviti košarice i peći ih 30 minuta na 200 stupnjeva. Nikako ne otvarati pećnicu jer će košarice pasti. Nakon 30 minuta ostaviti ih još nekoliko minuta u otvorenoj pećnici. Osim košarica, mogu se praviti i drugi oblici, pa je potrebno prilagoditi vrijeme pečenja.

Žumanjke, šećer i limun šećer dobro izmiješati, zatim postupno dodati brašno i mlijeko. Kada je smjesa dobro sjedinjena kuhati na pari pri tome lupajući pjenjačom dok smjesapostane gusta. Maknuti kremu sa vatre i miješati dok se ne ohladi. U ohlađenu kremu umiješati tučeno slatko vrhnje. Krema treba biti pjenasta.

Košaricama (ili drugim oblicima) lagano odrezati gornju kapicu, dio košarice napuniti kremom pa staviti priređene očišćene jagode i ostatak prostora također ispuniti kremom.

Posluživanje

Poslužiti uz kremu na bazi acceta i jagode. Najbolje posluživati dobro ohlađene.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com