Torta od kafe i lješnjaka


Sastojci

BISKVIT

-6 bjelanjaka,prstohvat soli
-20 dkg šećera
-15 dkg krupnije mljevenih prženih lješnjaka
-1 žlica jabučnog octa
-1 žlica glatkog brašna

KREMA

-7.5 dl mlijeka
-6 žlica šećera
-1 vanilin šećer
-5 žlica gussnel (gustin)
-6 žumanjaka
-1 žlica instant kave
-20 dkg maslaca
-1 žlica štaub šećera

GLAZURA

-5 dkg čokolade
-5 dkg maslaca

Priprema

Za biskvit istucite bjelanjke sa prsthvatom soli u snijeg.Sada polako žlicu po žlicu dodavajte šećer.Obožavam ovaj dio kada snijeg dobije sjaj.Kada se šećer istopio dodajte ocat,lješnjake i brašno.Pecite na pak papiru na 160 "C 30-4o minuta zavisi od vaše pećnice.

Krema:

Izmiksati žumanjke sa 3 žlice šećera i vanilin šećerom mora skroz pobijeliti ,zatim dodaj 2.5 dl mlijeka i dalje dobro miksaj vidjet ćeš kako će se polako početi gusnuti.Sada umiješaj gustin i stavi na stranu. Uposudu stavi 3 žlice šećera i isprži karamel ,zalij sa 5 dl mlijeka.Kada se otopi karamel i počne kipjeti stavi instant kavu i smjesu sa žumanjcima i kuhaj dok ponovno ne zakipi.

Sada smani vatru i kuhaj mješajući namanje 5 minuta.Stavi na hlađenje ,ali pazi da se ne uhvati kora,svako malo dobro izmiksaj.

U posudu stavi maslac i 1 žlicu štauba i dobro izmiksaj dok ne postane pjenasto i počni dodavati ohlađenu kremu sa žumanjcima polako žlicu po žlicu i miksaj dok se sve dobro ne izmješa.

Biskvit podijeli na 3 dijela i slaži red kreme,red biskvita,ostatak kreme namaži okolo.Kolač stavi na hlađenje.Nakon 1 h staviti čokoladnu glazuru.

Za glazuru otopiti čokoladu maslac na laganoj vatri,,sačekati 2-3 minute da se ohladi ,onda prelijati kolač.

Posluživanje

Dobar tek

Preuzeto sa: www.coolinarika.com