RECEPT ZA NAJBOLJU ORANGE ROLADU


Sastojci

Biskvit

-300g bjelanjaka (cca8 jaja)
-3 žumanjka
-120g smeđeg šećera
-60g gustina
-60g brašna
-60ml soka od naranče
-60ml ulja

Krema

-300ml soka od naranči
-150ml mlijeka
-30g gustina
-30g brašna
-60g smeđeg šećera
-100g maslaca

Glazura

-100g čokolade
-malo arancina
-3 žlice ulja

Priprema

Bjelanjke istucite u snijeg. Negdje na pola, dodavajte malo po malo šećer i miksajte dok ne dobijete lijepi i sjajni šaum. Sade  mikser možete spremiti. U snijeg dodajte žumanjca, pa ih brzim pokretima pjenjačom umiješajte u bjelanjke. Gustin i brašno prosijte, pa postepeno dodavajte u smjesu. Brašno umješavajte lagano, preklapajući smjesu.

Sok od naranče i ulje izmješajte, te ga dodajte u smjesu od bjelanjaka. Smjesu opet pjenjačom lagano preklapajte dok vam se sok i ulje fino ne poveže sa smjesom od bjelanjaka. Veliki pleh od pećnice malo premažite maslacem i obložite papirom za pečenje. Izlijte smjesu, poravnjate, malo tepsijom tresnite od radnu plohu da izađu mjehurići i da se smjesa poravna. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 12 minuta ili dok vam rolada ne dobije blagu boju. Izvadite iz pećnice i ostavite skupa s papirom da vam se ohladi.

Dok se rolada hladi krenite s izradom kreme. Sok od naranče stavite da vam zakuha. U mlijeku razmutite gustin i brašno da nema grudica. U zakuhali sok dodajte razmućeno brašno i kuhajte na laganoj vatri dok se ne zgusne. Ostavite desetak minuta da se prohladi, treba ostati još topla krema. Sad dodajte maslac sobne temperature i izmiksajte. Kremu ostavite da se ohladi u potpunosti.

Biskvit premažite kremom i pomoću papira zarolajte. Roladu premažite čokoladnom glazurom. To već znate da trebate na vodenoj kupelji otopit čokoladu s uljem. Ostavite u hladnjaku da vam se stisne. Možete ju dodatno ukrasiti arancinima ili šlagom ili po vašoj želji.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com