FENOMENALNA TORTA OD KIVIJA


Sastojci

Biskvit:

-400 gr. digestivnog ili obicnog keksa
-200 gr. putera
-3 zlice nutele

Krema 1:

-300 ml. vrhnje za slag
-3 zlice kiselog mleka
-200 gr. secera u prahu
-pola limuna ocedzeni sok

Krema 2:

-800 gr. kivija
-1o zlica secera
-1 paketic zelatin u listicima
-malo vode


Priprema

Keksa izmrvitiili samljeti u blenderu.Otopite puter,te ostavite da se ohladi.Spojite puter i samljeveni keks,dodajte nutelu,te sve lepo izmesajte da dobijete kompaktnu masu. Masu rasporedite u okrugli kalup precnika 26 cm.na koji smo stavili obruc.Pritisnite lepo po  celom dnu.Ostavite u hladnjak da se stegne.

Za to vreme,vi pripremite kremu 1:

U posudu za miksanje,izmiksajte vrhnje za slag u cvrst sneg.Dodajte secer,sok od pola limuna i kiselo mleko.izmiksajte jos jednom dok se poveze. Masu izlijte povrh biskvita,zagladite povrsinu,te vratiti u hladnjak dok spremate kremu 2.
Kivi oljustite te operite.

Samljeti kive u blenderu ili stapnim mikserom,te stavite u serpu.Dodajte secer,te kuhajte na srednjoj vatri,kad zakipi 5-7 minuta. U drugu serpicu nalomite zelatin,dodajte hladne vode kolko da pokrije zelatin i ostavite da nabubri.Potom stavite na vatri da se otopi,pa dodajte u kivi.Promsajte,te maknite kremu sa strane da se ohaldi.

Kada se krema prohladila,izlijte je povrh prve kreme,te ponovo vratite u hladnjak da se stegne.Najmanje 6 saati ili najbolje preko noci. Naredni dan,prodzite sa mokrim nozem po rubovima torte,te odstranite obruc.Secite i posluzite.

Prijatno!

Preuzeto sa: www.coolinarika.com