NAJBOLJE NEPEČENE KOCKE


Sastojci

Podloga:

-100 g maslaca
-30 g šećera
-30 g tamne čokolade
-1 jaje
-100 g mljevenih petite beure keksa
-80 g kokosovog brašna
-50 g oraha
-30 g lješnjaka
-30 g badema
-30 g grožđica
-ribana korica naranče
-1 žličica ruma i ekstrakta vanilije.

Krema:

-150 ml soka od naranče
-20 g šećera
-ribana korica naranče
-25 g gustina
-100 ml vrhnja za šlag
-1 žličica arome vanilija

Čokoladna glazura

-100 g tamne čokolade
-3 žlice vode
-4 žlice ulja

Priprema

Rastopite maslac na laganoj vatri. U to dodajte šećer i čokoladu pa miješajte dok se ne otopi. Maknite sa vatre i u posebnoj zdjelici razmutite jaje. Ulijte u tankom mlazu u smjesu uz stalno miješanje. Vratite na laganu vatru i kuhajte oko 2 minute uz stalno miješanje. Smjesa će postati sjajnija i tad je gotova.

Orahe,bajame i lješnjake samo prepolovite na pola. Ja sam koristila tostirane lješnjake. Kekse sameljite u blenderu. Dodajte sitnije kokosovo brašno,grožđice i ribanu koricu naranče. U to ulijte vrćr kuhanu smjesu i povežite. Dodajte aromu vanilije i rum. Povežite smjesu i utisnite pomoću žlice u manji kalup. Ja sam koristila 24x27cm.  Stavite u hladjak.

Napravite kremu. Iscjedite sok od naranče i naribajte koricu. Dodajte šećer,ako je kisela naranča dodajte još. Dodajte gustin,koji prethodno razmutite u malo soka od naranče(oduzmete od ukupne količine).
Kuhate na srednjoj vatri dok se ne zgusne smjesa. Stavite na hlađenje. Ohlađenu smjesu promiksajte i dodajte žlićicu van. ekstrakta,opet promiksajte i polako uljevate vrhnje za šlag miksajući dok se šlag ne istuče.

Ohlađenu podlogu premažite tankim slojem đema od marelice. Na to premažite kremu i stavite na hlađenje. Kad se krema ohladi prelijte čokoladnom glazurom. Za glazuru topite sve sastojke na laganoj vatri.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com