Savijača od mljevenog mesa sa grahom i kukuruzom


Sastojci

-300 grama mljevene puretine
-1 glavica crvenog luka
-1/2 konzerve kukuruza šećerca
-1 konzerva crvenog graha
-1 veća mrkva
-ulje, sol, kim
-2 kore lisnatog tijesta ( ja sam koristila one od 275 grama , i to svježe, a ne smrznute)
-1 jaje - posebno bjelanjak, a žumanjku dodati jednu žlicu vode
-2-3 žlice pirea od rajčice


Priprema

Prvo pripremite nadjev, jer ja sam koristila gotovo lisnato tijesto, tako da sam skratila sam postupak pripreme, ali to uzmite kao malenu pomoć i ustupak. Naime otkrila sam jedno fino lisnato tijesto u obližnjem dućanu, pa koristim priliku da skratim postupak, iako domaće je domaće, ali.... Sitno nasjeckajte glavicu crvenog luka, te ga malo ispržite na tavici uz dodatak ulja. Zatim dodajte mljevenu puretinu, i nastavite prženje, zatim dodajte grah i kukuruz,  na trenicu naribanu mrkvu,  još kratko propržite, da meso bude rahlo., posolite i dodajte kim u zrnu, te malo pirea od rajčice, 2-3 žlice. Ostavite po strani da se prohladi.

Zatim krenite sa nadjevanjem lisnatog tijesta. Da bi spriječili da punjenje iscuri, bjelanjcem namažite rubove tijesta.  Pripremljeni nadjev rasporedite po sredini tijesta, savinite rubove s jedne i druge strane, te oblikujte savijaču. Umutite žumanjak s žlicom vode i time uz pomoć kista premažite savijaču. Jedna napomena uz pečenje, pomoći ćete si tako da ju pečete na papiru za pečenje.

Zagrijjte pećnicu na 200 stupnjeva, te pecite savijaču oko 45 minuta, ali s obzirom na vašu pećnicu budite oprezni te provjerite kako pečenje napreduje. Kada je pečena narežite na kriške i poslužite.

Posluživanje

Poslužite toplo uz neku salatu, recimo zelenu ili možda kisele krastavce ili po vašoj želji.... dobar tek!

Preuzeto sa: www.coolinarika.com