NAJBOLJI PLAZMA KOLAČ


Sastojci

KORA:

-6 jaja
-6 kašika šećera
-2 kašike ulja
-2 kašike kakaoa u prahu
-7 kašika brašna
-1/2 kesice praška za pecivo

FIL:

-500 ml kisele pavlake
-200 g šećera u prahu
-200 ml slatke pavlake
-200 ml mleka
-300 g mlevenog plazma keksa

Priprema

Odvojiti belanca od žumanaca i umutiti ih u čvrstu penu. Dodati šećer i sve dobro umutiti. Zatim dodati žumanca, umutiti pa dodati ulje i kakao. Smesu polako mutiti da se sjedini i na kraju dodati brašno pomešano s praškom za pecivo. Smesu sjediniti uz pomoć špatule i istresti u veliki pleh od šporeta obložen pek papirom.

Koru peći na 200 stepeni izmedju 15-20 minuta i paziti da vam se ne presuši. Izvaditi koru iz pleha, skinuti papir i ostaviti je da se ohladi.

Za fil sjediniti kiselu pavlaku i šećer i umuti ih. Posebno umutiti slatku pavlaku u čvrst šlag i dodati prethodnoj smesi. Na kraju dodati keks i sve dobro sjediniti.

Ohladjenu koru preseći na dva jednaka dela. Staviti jednu koru na tacnu i natopiti je polovinom mleka, sačekati da ga upije pa staviti polovinu fila i poravnati ga. Preklopiti fil drugom korom, natopiti je ostalim mlekom i sačekati da ga upije. Po vrhu rasporediti preostali fil, naredati mlečnu čokoladu na krupno i ostaviti tortu preko noći u frižideru da se dobro ohladi.

Posluživanje

Po želji je možete seći u manje kocke i poslužiti kao sitni kolač ili služiti kao tortu.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com