Lagana i fina forestina


Sastojci

-10 jaja
-14 velikih žlica šećera
-5 velikih žlica brašna
-20 dkg mljevenih badema
-20 dkg šećera u prahu
-5 dcl mlijeka
-2 vrećice pudinga od slatkog vrhnja
-25 dkg margarina
-450 dkg smrznutog šumskog voća
-1 limun

Priprema

Prvo  da se bacimo na izradu kora. Odvojite u dvije zasebne plastične posude po 5 bjelanjaca, u manje plastične posudice po 5 žlica šećera,a za kraj u još dvije manje posudice odvojite u svaku po 2 žlice brašna i 10 dkg badema. Meni je tako bilo lakše jer sam prvo izmiksala jednu rundu polako dodajući sastojke iz posudica  pa onda drugu. Miksajući tih 5 bjelanjca polako dodavajte 5 žlica šećera.Kada je smjesa od bjelanjaka dovoljno čvrsta polako kuhačom ili žlicom umiješajte smjesu od badema i brašna (nisam imala samljevene bademe nego samo badem- listiće pa sam ih prvo samljela i odvojila dva puta po 10 dkg) I to napravite dva puta za dvije kore.

Na obratne strane 2  lima iz pećnice(dimnezija 45#35)stavite pek-papir i po njemu raširite ravnomjerno smjese .Pecite na 180°C jedno 15-20 minuta (ovisi o vašoj pećnici)Kad su kore pečene i lagano ohlađene prerežite iz po dužini da dobijete 4 duge trake

Sad se možete bacit na kuhanje prve( puding ) kreme. Onih 10 žutanjka koji su vam ostali izmiksajte sa 20 dkg šećera u prahu. Od pola litre mlijeka odvojite 1 dcl u koji izmiksate 1 puding od slatkog vrhnja i 1 žlicu brašna . Kada mlijeko zavri maknite ga sa vatre i ulijte u njega tu smjesu  i neprekidno  miješajući vratite na vatru. Mješajte minutu na vatri,a onda opet maknite i izmiksajte mikserom(meni je krema na taj način bez grudica i baš onako finooooo kremasta )Krema je brzo gotova ...za 3-4 minute.Umješajte žlicom sok 1 limuna i stavite na hlađenje . Dok se ova krema hladi vi se bacite na izradu voćne kreme.

Ova voćna krema je jako slična onoj iz Pleasura (ta mi je baš onako po guštu pa ju ne mijenjam)
Znači 45 dkg smrznutog šumskog voća stavite sa 4 žlice šećera na kuhanje.
Kada se šećer počeo topiti smanjite vatru i miješajte po prilici 6-7 minuta (vidjet ćete kada vam krema počinje nalikovat pekmezu) . U posebnoj posudici izmiješajte 3 dcl vode i 1 puding od slatkog vrhnja i sada tu smjesu ulijte u zdjelu sa "pekmezastim" voćem. Kuhajte minutu,dvije pa umiješajte koricu jednog limuna i maknite sa vatre .

Ona prva krema vam se do sada taman rashladila da u nju umikstae 25 dkg margarina.

Znači ,sad imate 4 gotove kore i dvije savršene kreme i možete se bacit na slaganje.Ja sam si i tu kreme odvojila po posudicama.....prvu kremu u 4 posudice ,a drugu(voćnu) u 3 .
Znači... prvo ide kora - prva krema- voćna krema - pa opet kora-prva krema-voćna krema ...i tako dok ne namažete tri kore. Na zadnju četvrt koru ide samo puding krema koju razmažete i unaokolo.
S obzirom da sam ja definitivno antitalenat za ukrašavanje kod mene je tako i ostalo. Vi možete gotov kolač ukrasiti kako god želite...možete po njemu zaliti ganache...posipati ga krokantom....

Preuzeto sa: www.coolinarika.com