Cheese cake sa malinama


Sastojci

Sastojci za podlogu:

-120 g samlevenog keksa
-50 g seckanih oraha
-60 g otopljenog putera

Sastojci za fil:

-360 g svežih malina
-500 ml gustog jogurta
-250 g mladog sira ( kvark, mascarpone )
-100 g šećera
-korica od jednog limuna
-13 g želatina
-125 ml mleka

Priprema

U zdelu staviti samleveni keks, ( ja sam koristila Graham cracker koji je već samleven ) dodati iseckane orahe i otopljen puter i rukom sve sjediniti.

Kalup, veličine 25cm X 10cm obložiti sa providnom folijom. Sipati masu od keksa i rukom utisnuti svuda po dnu. Ostaviti sa strane.

U zdelu sipati gusti jogurt, kvark sir,( ako nemate kvark sir možete koristiti i mascarpone sira, koji sam ja koristila jer u ovom mom selu nema kvark sira ) šećer, limunovu koricu  i sve dobro sjediniti u homogenu masu.

Želatin preliti sa polovinom hladnog mleka i dobro izmešati a drugu polovinu dobro zagrejati i preliti preko želatine i izmešati u glatku masu. Sipati u masu od sira i sve dobro sjediniti.

Sipati pola mase preko utisnutog keksa, poređati pola količine malina, koje ste prethodno oprali i ostavili da se osuše,preko malina sipati i drugi deo sira i preko naređati preostale maline.

Ostaviti u frižider da se malo stegne,podignuti foliju preko malina i prekriti ih i ostaviti u frižider najmanje 3 sata da se masa stegne.

Prijatno!!

Posluživanje

Ako nemate kvark sir a mascarpone sir vam je skup, možete da stavite 175 g rikota sir i 75 ml kisele pavlake.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com