Ogledalo torta


Sastojci

Podloga

-300 g Oreo keksa
-100 g margarina

Parfe

-2 kutije parfe krema od čokolade
-1 kutija parfe krema od vanilije
-18 dcl mlijeka

Žele

-20 g želatine
-3 dcl soka od naranče + malo ekstrakta naranče

Preljev / glazura

-300 g Šećera ( kristal)
-1,5 dcl vode
-2 dcl kondenziranog mlijeka
-400 g bijele čokolade
-20 g želatine + voda
-boje za kolače

Priprema

Podloga

Samljeti kekse, dodati otopljeni margarin, te istresti na podlogu i poravnati. Staviti u hladnjak da se stegne. Napraviti 1 parfe od čokolade, istresti na podlogu od keksa, staviti u hladnjak da se stegne. Napraviti parfe od vanilije, preliti preko parfea od čokolade, staviti u hladnjak da se stegne.

Žele od naranče

Napraviti žele prema uputama ali umjesto vode staviti sok od naranče i/ili ekstrakt od naranče. Izliti na parfe od vanilije. Staviti u hladnjak da se stegne.

Naparaviti drugi parfe od čokolade prema uputama na pakiranju te istresti na žele od narače. Stavti tortu u zamrzivač da se zamrzne.

Preljev

Želatinu namočiti prema uputama na vrećici. Pomješati šećer s vodom i kondenziranim mlijekom..... Ako nemate kondenzirano mlijeko prokuhati 1 l mlijeka s 200 g šećera dok se ne reducira na plovinu ili više u zdijeli s duplim dnom radi dugog kuhanja - cca 1 h ( potrebno promješati svakih 15-25 min da ne uhvati kožicu ). Po želji na kraju dodati ekstrakt vanilije i malo margarina. Ostaviti da se ohladi....

Za preljev dalje kada se zakuhao šećer s vodom i kondenziranim mlijekom, dodati otopljenu želatinu i rastopiti. Umiješati bijelu čokolad , te kad se otopi dobro sve izmiksati štapnim mikserom da ne ostanu grudice, te procijediti u drugu zdjelu. Odvojiti u par zdjelica za boju. Najviše ostaviti za glavnu boju, a u ostale samo za par žlica smjese za razne boje.Dodati u svaku zdjelicu boju prema izboru.

Završni preljev

Glavnu smjesu boje polako preliti preko cijele torte, te ukašavati ostalim bojama prema izboru ... izrazite se i pokažite kreativnost.. Ostaviti u hladnjaku par sati da se glazura stegne Ukrasiti prema želji. Preljev prema želji ...

Preuzeto sa: www.coolinarika.com