Torta s malinama i bijelom čokoladom


Sastojci

Biskvit:

-4 bjelanjka
-4 žlice Šećera ( kristal)
-2 vanilin šećera
-3 žlice glatkog brašna
-3 žlice kakaa u prahu
-1 žlica praška za pecivo
-50 g otopljene tamne čokolade
-4 žlice milerama (ili kiselog vrhnja s 20% mliječne masti)

Žuta krema:

-4 žumanjka
-200 g bijele čokolade
-400 ml slatkog vrhnja
-1 žlica ekstrakta vanilije
-1 žlica milerama

Krema od malina:

-200 g malina
-3 žlice šećera ( kristal)
-40 g gussnela (gustina) ili 1 puding okus maline
-prirodna mineralna voda

Priprema

Biskvit

Pomiješati brašno,prašak za pecivo i kakao. Bjelanjke izmiksati u čvrst snijeg pomalo dodavajući šećer. Dodati vanilin šećer i mješavinu s brašnom pa miksati da se sjedini. Dodati otopljenu čokoladu i na kraju mileram. Umiješati ručno. Smjesu sipati u kalup br.24 obložen papirom za pečenje. Peći u zagrijanoj pećnici 15-20 minuta na 180 stupnjeva.

Žuta krema

Žumanjke pomiješati sa 100 ml slatkog vrhnja i kuhati na pari uz neprestano miješanje dok se zgusnu(5-10 minuta). Skloniti s vatre i dodati bijelu čokoladu, pa miješati da se čokolada potpuno istopi. Ostavite da se ohladi pa staviti u frižider.

Krema od malina

Maline usitniti štapnim mikserom ili u blenderu da se dobije kaša. Protisnuti kroz sito da se odstrane koštice. Staviti kašu u posudu sa mjernim oznakama i dopunite vodom do 300 ml. Gustin ili puding dobro pomiješati sa 100 ml kaše da se ne stvore grudvice. U ostatak kaše dodati šećer pa zagrijati do vrenja. U tankom mlazu dodati smjesu s gustinom/pudingom i uz neprekidno miješanje kuhati nekoliko minuta dok se zgusne. Ohladiti na sobnu temperaturu pa rasporediti na sredinu ohlađenog biskvita (ostaviti rubni dio biskvita bez kreme,otprilike 1 cm) i prekriti prijanjajućom folijom da se ne napravi korica.

Dok se krema od malina hladi na biskvitu, izmiksati preostalo slatko vrhnje za šlag. U drugoj posudi izmiksati ohlađene žumanjke, dodati aromu vanilije i mileram i postepeno umiksati umućeno slatko vrhnje. Ovom kremom prvo ispuniti rubni dio (onaj bez kreme od malina) pa je rasporedite preko kreme od malina. Prije dekorisanja tortu ostaviti najmanje sat vremena u frižider.

Ova torta se može praviti i sa mliječnom i sa tamnom čokoladom. Mada je sa bijelom čokoladom sva nježna i pahuljasta.

Posluživanje

Uživati u svako doba dana....

Preuzeto sa: www.coolinarika.com