Čokoladna torta sa malinama


Sastojci 

Pandispanj

-4 kom jaja
-10 kasika secer
-8 kasika ulje
-10 kasika brasno
-2 kasike kakao
-1/2 pak prasak za pecivo

Fil od malina

-500gr malina
-5 kasika secer
-300ml vode
-1 puding od malina
-2 kasike gustin

Ganas krema

-500ml slatke pavlake
-300gr cokolado za kuvanje
-30gr puter

Beli fil

-500ml slatka pavlaka
-2 pak vanilin šećer

Za premazivanje kora

-200-250gr marmalad 0d malina ili jagoda
-3 kasike vode

Za premazivanje i dekoraciju po zelji

-2 pak slag krema od vanile

Priprema

Prvo spremamo ganas kremu:

Na laganoj vatri u posudi stavimo slatku pavlaku ,izlomljenu cokoladu i komad putera.Mesamo da se sve sjedini i pre nego sto prokljuca sklonimo sa strane i ostavimo da se hladi uz povremeno mesanje.Kremu ne treba mutiti mikserom.

Za pandispanj 

Polupamo jaja i odvojimo belanca od zumanca.Mikserom umutimo belanca sa secerom,dodajemo zumanca jedno po jedno,dodamo ulje a zatim mesavinu suvih sastojaka {brasno,kakao i prasak za pecivo} Smesu izrucimo u pravougaonu tepsiju oblozenu pek papirom i premazanu uljem { kalup 20x33]

Pecemo u zagrejanoj rerni na 180c oko 20min.Peceni pandispanj vadimo na cistu krpu i hladno rezemo vodoravno na 2 dela.Najbolje je raditi kanapom ali ja sam htela da isprobam dugackim nozem pa sam dobila dve nejednako debele kore.

U posudu zagrejemo marmalad i 3-4 kasike vode i toplim premazom mazemo obe kore.

Fil od malina {isto vazi za visnje,breskve,jagode} 

Sipamo maline u posudi i kuvamo sa secerom i vodom oko 10min.Razmutimo puding i gustin u 100ml hladne vode i dodamo u posudu sa vocem,kuvamo 2-3min i sklonimo sa vatre.Ovaj fil pri nanosenju ne treba da bude skroz rashladjen.

Za beli fil 

Umutimo slatku pavlaku sa vanilin secerom.Ne treba preterivati sa mucenjem.

Na tacnu stavimo prvu koru,premazemo polovinom vocnog fila zatim nanosimo polovinu ganas kreme i premazemo,preko nje ide polovina belog fila pa stavljamo drugu koru i ponavljamo postupak. Ja sam za premazivanje i dekoraciju umutila 2 slag kreme od vanile a vi radite po ukusu i zavisi dali volite da je dekorisete.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com