SAVRŠENE, KREMASTE ORAH KOCKE BEZ PEČENJA!Sastojci
-16-21 piškota
-6-8 v.ž glazure od čokolade

1.sloj;
-45 dag ricotte
-5 dag šećera u prahu
-4 v.ž otopljene želatine
-4 dag mljevenih oraha

2.sloj;
-1 vrećica praška za instant čokoladni puding bez kuhanja
-250 ml hladnoga mlijeka
-3 v.ž šećera
-250 ml vrhnja za šlag

Za ukrašavanje;
-12 dag šećera
-22 polovice oraha

Priprema
U lonac s debljim dnom stavite šećer te ga zagrijavajte na umjerenoj temperaturi dok se ne otopi.U međuvremenu obložite lim za pečenje pek-papirom pa po njemu,ne s prevelikim razmakom,rasporedite orahe.Kada šećer poprimi zlatnu,njime ravnomjerno prelijte orahe i ostavite karamel da se stisne.

U međuvremenu obložite stijenke i dno četvrtastog kalupa papirom za pečenje.Na dno  poslažite piškote pa ih ravnomjerno pokapajte glazurom. U zdjeli izmiksajte ricottu sa šećerom u prahu,umiješajte otopljenu želatinu,dodajte orahe i miksajte dalje dok krema ne postane lijepo prozračna. Kremu žlicom ravnomjerno razmažite po piškotama pa stavite kolač na 3 sata u frižider.

Pripremite puding prema uputama na pakiranju,dodajte šećer i potom malo-pomalo primješajte tučeno slatko vrhnje. Čokoladnom kremom  napunite slastičarsku vrećicu s okruglim otvorom te je istisnite po kolaču u obliku pruga.Ili ju normalno premažite preko kreme od sira.

Orahe u karamelu pažljivo odvojite od papira i njima ukrasite kolač izrezan na kocke.

Posluživanje
Piškote nisu mekane ni kad odstoje ali tako piše u receptu i tako je i fino .A vi po želji navlažite piškote prije nego ih stavite u tepsiju.

Preuzeto sa: coolinarika.com