Kolač s bademima i malinama


Sastojci

-150 g maslaca
-150 g šećera u prahu
-2 jaja
-1 vanilin šećer
-100 ml mlijeka
-150 g glatkog brašna
-1 prašak za pecivo
-150 g mljevenih badema
-150 g malina
-30 g badema u listićima

Priprema

Maslac sobne temperature i šećer u prahu pjenasto izmiješajte. Dodajte jedno po jedno jaje uz miješanje, zatim vanilin šećer i mlijeko. Na kraju umiješajte brašno pomiješano s mljevenim bademima i praškom za pecivo.

Oprane i ocijeđene maline lagano lopaticom umiješajte u smjesu, koju zatim izlijte u kalup za torte (Ø22 cm) obložen papirom za pečenje. Preko smjese pospite listiće badema.

Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 40 minuta.

Posluživanje

Pečen kolač ohladite,  pospite šećerom u prahu i poslužite.

Savjet

Bademe u listićima možete posipati ili njima ukrašavati različite kolače: pite, biskvitne i kremaste kolače,  deserte u čašama. Vrlo su dekorativni,  fini u okusu, a neutralnog okusa slažu se s čokoladom, vanilijom, voćem, sirom… Ako ih prethodno lagano popečete na teflon tavici, dodatno ćete im obogatiti okus. Njima možete ukrašavati slastice prije i nakon pečenja.
U ovom kolaču, listići badema će tijekom pečenja poprimiti lijepu zlatkastu boju, dobiti fini okus i povezati se s kolačem u jednu cjelinu.

Napomena

Pred kraj pečenja kolač prekrijte papirom za pečenje da ne dobije pretamnu boju. Pečenom kolaču nakon 5 minuta skinite kalup i ostavite da se ohladi do kraja.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com