Pečena kiselo-slatka piletina


Sastojci 

-3 zlice ketchupa
-2 zlice djema od marelica
-2 zlicice light soy sauce
-2 zlicice balzamicnog octa
-2 zlicice naribanog djumbira
-2 mesnate paprike razlicite boje
-4 mlada luka
-1 zlica maslinovog ulja
-sol i papar
-8 pilecih karabataka sa kozom i kostima

Priprema

Najprije napravi kiselo-slatki umak tako sto ces u manju zdjelicu staviti ketchup, djem, soy sauce, ocat i djumbir. Sve dobro izmijesaj u jednolicnu masu i ostavi sa strane do upotrebe.

Paprike ocisti od sjemenka i vena te svaku narezi na cetiri dijela. Luk ocisti i samo ih prepolovi. Sve stavi u zdjelu za mijesanje, posoli, prelij sa zlicom maslinova ulja i sa dvije zlice pripremljenog kiselo-slatkog umaka, dobro promijesaj i stavi u pekac oblozen papirom za pecenje.

U tavi ugrij zlicu ulja i dodaj karabatke lagano posoljene i popaprene, ali tako da je koza okrenuta prema dolje. Peci karabatke oko 4 min dok kozica ne porumeni i postane krckava. Preprzene karabatke poslazi na pripremljeno povrce tako da je kozica gore i premazi ih sa polovicom pripremljenog umaka.

Pripremljenu piletinu i povrce stavi peci u zagrijanu pecnicu na 200 stupnjeva oko 20 min. Nakon 20 min izvadi pekac iz pecnice i piletinu premazi sa ostatkom umaka. Sve vrati u pec jos 10-tak min, da se umak ugrije i lagano zapece. Gotovo jelo serviraj sa kuhanom rizom.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com