MILKA PRINCEZE


Sastojci:

Za krofnice:

- 250 ml jaja (4 komada S klase ili 5 komada A klase)
- 250 ml vode
- 125 ml ulja
- 150 g brašna
- prstohvat soli
- 3 kašičice šećera

Za fil:

- 3 pudinga od vanile
- 1 kašika brašna
- 1l mleka
- 250 g šećera
- 2 kesice vanilin šećera
- pola margarina
- 2 kašike prah šećera

Za preliv:

- 100 g mlečne Milka čokolade
- 3 kašike ulja

Priprema:

U mericu razbiti 4 jaja S klase ili 5 jaja A klase. Izmeriti. Vrlo je važno da bude 250 ml. U šerpu sipati vodu, dodati ulje, so i šećer i staviti da provri. Izmaći sa ringle, pa dodati brašno i varjačom izmešati da se dobije gusto i glatko testo.

Ostaviti 30 minuta da se testo prohladi, a zatim dodavati jaja iz 2-3 puta, sipajući iz merice i mešajući posle svakog dodavanja, dok smesa ne postane homogena. Može se mešati varjačom ili mikserom, svejedno je. Smesa će biti gusta, lepljiva i sjajna.

Uključiti rernu na 200°C. Na pleh obložen pek papirom vaditi grudvice testa uz pomoć kašičice. Grudvice testa neka budu veličine ping pong loptice. Krofne peći na 200°C oko 3540 minuta, zavisno od rerne. Ne otvarati rernu tokom pečenja. Krofne su gotove kad se dobro zarumene i kad pukotine izgube svetlo žuti ton.

Za pripremu fila sipati 800 ml mleka u šerpu i dodati šećer. U 200 ml mleka razmutiti puding , brašno i 1 vanilin šećer. Kad mleko sa šećerom provri, sipati puding i skuvati.
Fil prekriti celofanom dok se hladi da se ne uhvati korica, pa ohladiti. Margarin izmiksati sa prah šećerom i jednom kesicom vanilin šećera. Sve sjediniti.

Ohladjene krofne preseći na pola, filovati kremom uz pomoć dresir kese i zvezdastog nastavka. Poklopiti gornjom polovinom krofne. Istopiti na pari Milka čokoladu i dodati ulje. Sve lepo izmešati, pa preliti krofnice. Od ove mere ispadne 55 krofnica, svaka je veličine dva zalogaja.