Voćna sladoled torta


Sastojci: 

Kora:

- 5 jaja
- 5 kašika šećera
- 5 kašika mlake vode
- 5 kašika brašna
- 2 kašike kakaoa
- 1 kesica praška za pecivo

Fil 1:

- 300 ml mleka
- 1 kesica pudinga od vanile
- 4 kašike šećera
- 125 g margarina

Fil 2 :

- 500 ml slatke pavlake
- 100 g mlečne čokolade
- 1 banana
- 100 g kajsija
- 100 g malina
- 2 krem bananice

Fil 3:

- 900 g Frikomovog sladoleda (ukus po želji)

Priprema:

Kora: Odvojiti belanca od žumanaca. Belanca umutiti u čvrsti šam, sa postepenim dodatkom šećera. Dodati žumanca i mlaku vodu, pa sve sjediniti da postane penasta masa. Na kraju dodati brašno, pomešano sa kakaom i praškom za pecivo. Umutiti testo i sipati u pleh (od el. šporeta), koji je obložen pek papirom. Pečenu koru uviti u rolat, zajedno sa papirom, pa ostaviti da se ohladi.

Fil 1: Odvojiti malo mleka (od 300 ml) da se razmuti puding, a ostalo mleko, zajedno sa šećerom, staviti da proključa. U provrelo mleko sipati razmućeni puding, pa kuvati dok se ne zgusne. Skuvani puding ostaviti da se ohladi. U ohlađeni puding dodati penasto umućeni margarin. Umutiti masu mikserom, da fil postane gladak.

Rolat odmotati i odvojiti od papira, pa ga premazati filom i ponovo ga urolati, pa ga ostaviti u zamrzivaču na 15-ak minuta, da bi se lakše sekao. Ohlađeni rolat iseći na krugove, debljine 1-1,5cm. Vanglicu obložiti providnom folijom, pa isečenim rolatom obložiti dno i stranice vangle.

Fil 2: Slatku pavlaku umutiti u čvrsti šlag. Čokoladu i krem bananice iseckati sitno, kao i navedeno voće. Dodati sve sastojke u umućenu pavlaku, pa kašikom sve sjediniti. Pola krema sipati preko isečenog rolata, u vanglici, pa u sredinu staviti sladoled. Rukom pritisnuti, da se sjedini sa pavlakom. Preko sipati drugu polovinu fila sa voćem.

Poravnati površinu, pa preko staviti iseckane komadiće testa, koje je preostalo. Pokriti folijom i ostaviti preko noći u zamrzivaču. Sutradan tortu prevrnuti na tacnu, skloniti foliju, ostaviti malo na sobnoj temperaturi, da bi mogla da se iseče, pa je čuvati u frižideru.