RECEPT ZA FENOMENALNE MINJON KOCKE


Sastojci

Kora

-10 jaja
-10 kasika brasna
-10 kasika secera
-2 kasike kakaa
-1 kasicica praska za pecivo

Fil I

-100g lesnika
-2 pudinga od cokolade
-750ml mleka
-4 kasike secera
-250g margarina
-200g secera u prahu

Fil II

-4 kesice slaga

Gglazura

-150g mlecne cokolade
-margarin,ulje,mleko
-sirup
-200ml vode
-100g secera
-1 vanil secer


Priprema

Umutiti penasto belanca i postepeno dodavati secer i mutiti. Dodati zumanca i kratko mutiti. Pomesati brasno, kakao i prasak za pecivo i postepeno dodavati u umucena jaja.Mesati varjacom dok se masa ne izjednaci.Ispeci u dubljem plehu.Cackalicom proveriti da li je kora gotova.Gotovu koru kad se ohladi iseci tako da se dobije jedna debela i jedna vrlo tanka kora.

Prokuvati vodu,secer i vanil secer.Nek kljuca 3-4 minuta.Deblju koru preliti sirupom,a tanju iseci na kockice (na velicinu parceta koliki zelite da vam budu minjoni). Ja sam isekla 24 kocke,4x6.

Skuvati puding  u mleku sa secerom kao sto to obicno radite. Lesnike prepeci na kratko u rerni i samleti u multipraktiku sto sitnije,da postanu kompaktna smesa.

Penasto umutiti margarin i secer u prahu. U ohladjeni fil dodati samlevene lesnike i pomesati sa margarinom.

Umutite slag po uputstvu sa kesice.Mali deo odvojite za ukrasavanje minjona.Glazuru pravim otprilike dodajuci malo mleka,ulja i margarina.Mozete koristiti bilo koju glazuru samo je bitno da stavite mlecnu cokoladu.

Na deblju koru premazati fil od pudinga pa slag.Preko slaga poredjati kockice tanje kore i preliti glazurom.Ukrasiti slagom.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com