Chocodu - kolač za samo ozbiljne zavisnike od čokolade


Sastojci

BISKVIT

-300 g mlevenog “Plazma” keksa
-1 kašika kakaa
-Oko 2 dl mleka

BELI FIL

-300 g milerama
-1 kesica vanilin šećera
-100 g bele čokolade
-0,5 kesice želatina
-2-3 kašike šećera

TAMNI FIL

-200 g milerama
-100 ml slatke pavlake
-100 g čokolade sa visokim sadržajem kakaa
-1 kašika Ness kafe
-malo vrele vode za rastvaranje Ness kafe
-0,5 kesica želatina
-2-3 kašike šećera

Priprema

BISKVIT

Keks i kakao ručno mešati sa mlekom dok se ne sjedini u jednoličnu masu (ne sme biti suva, a ni previše vlažna i gnjecava; dodavati malo po malo mleka). Razvaljati u tepsiji (dimenzije oko 20×35 cm).

BELI FIL

Želatin preliti sa 5 kašika hladne vode i ostaviti 10-ak minuta da nabubri. Mikserom umutiti šećer, vanilin šećer i mileram. Nabubrelom želatinu dodati na kockice izlomljenu belu čokoladu i istopiti na pari ili tihoj vatri. Dodati 4-5 kašika umućenog milerama i još malo grejati uz mešanje dok se masa ne ujednači. Skinuti sa vatre i ulivati polako uz mućenje mikserom u preostali mileram. Preliti preko biskvita i staviti u zamrzivač 20-ak minuta da se stegne.

TAMNI FIL

Želatin preliti sa 5 kašika hladne vode i ostaviti 10-ak minuta da nabubri. Mikserom umutiti šećer, mileram i slatku pavlaku. Nabubrelom želatinu dodati na kockice izlomljenu crnu čokoladu i istopiti na pari ili tihoj vatri. Ness kafu rastvoriti u vreloj vodi i dodati u šerpu sa želatinom i čokoladom. Skinuti sa vatre i ulivati polako uz mućenje mikserom u umućeni krem od milerama i slatke pavlake. Preliti preko belog fila i ostaviti u frižideru najmanje 4 sata da se stegne.

POSLUZIVANJE

Ozbiljni zavisnici od čokolade mogu ceo kolač preliti čokoladnom glazurom.

Preuzeto sa: yumagazin.info