Pereci peciva od intergralnog brašna sa nadjevima


Sastojci

Tijesto

-1,1/2 vrecica suhog kvasca
-450 ml toplog mlijeka
-1 zlica jecmenog slada ili meda
-3 zlice ulja
-1 zlicica soli
-250 g integralnog brasna
-400 g krusnog brasna

Otopina za kuhanje

-2 l vode
-1 zlica secera
-5-6 zlica sode bikarbone

Nadjev

-umak od rajcica , topivi sir , sunka ( pizza )
-pulled chicken ili pork , topivi sir ( meso )
-brokula , cesnjak , ulje ( povrce )
-krem sir , djem po izboru ( desert )

Dorada

-1 jaje za premazivanje
-sezam ( bijeli i crni )
-sir
-krupna sol

Priprema

Najprije napravi tijesto tako sto ces kvasac otopiti u toplom mlijeku skupa sa jecmenim sladom ili medom. Ostavi sa strane da se napravi pjenica. U posudu za mijesanje prosij oba brasna i dodaj sol, ulje i pjenicu od kvasca. Umijesi mekano tijesto kao za kruh. Prekrij ubrusom i ostavi na toplom 30 min.

U medjuvremenu pripremi nadjeve i neka budu na sobnoj temperaturi. Mozes koristiti i ostatke pecenog mesa ako imas u hladnjaku ili salamu izbor je vas, ja sam koristila ono sto sam trenutno imala i to je samo prijedlog. Odmoreno tijesto podjeli na loptice velicine manje breskve i razvuci ih u oval. Na svaki komad tijesta stavi nadjeve po izbor ali tako da budu u obrnurom redoslijedu od onog kako ih zelis servirati, jer kada budu gotovi donja strana peciva ce biti gornja. Dobro ucvrsti rubove.

Nadjevena peciva slazi na lim oblozen papirom za pecenje. Pristavi vodu da kuha, pa dodaj secer i pazljivo dodaji sodu, jer ce pjeniti. Svako pecivo kuhaj 30 sek sa svake strane i prebaci ih na lim, premazi izmucenim jajem, zarezi na par mjesta i pospi zeljenim posipom.

Pripremljena peciva peci oko 20 min na 190 stupnjeva dok lijepo ne porumene. Pecene prebaci na resetku za hladjenje i pusti neka se malo ohlade jer su nadjevi izuzetno vruci i mozete se ispeci. Serviraj perece sa senfom, kecapom ili nekim drugim umakom po vasem izbiru. I naravno obavezno serviraj uz dobro rashladjeno pivo.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com