Prhki keksići sa limetom i mentom


Sastojci

Tijesto za keksice

-240 otopljenog maslaca
-100 g secera u prahu
-2 zlice sitno nasjeckane mente
-4 zlice korice od limete
-1/2 zlicice soli
-1 vanilin šećer
-240 g pšenično glatko brašno

Glazura

-150 g secera u prahu
-4 zlice soka od limete
-krupni kristal secer za posipanje

Priprema

Maslac, secer, mentu, limetu, sol i vaniliju dobro izmijesaj u jednolicnu masu, pa dodaj brasno i umijesi mekano tijesto.  Pleh oblozi papirom za pecenje, pa po dnu pleha ravnomjerno rasporedi tijesto. Pokusaj povrsinu poravnati koliko mozes. Cijelu povrsinu tijesta nabockaj vilicom.

Pripremljeno tijesto peci u zagrijanoj pecnici na 170 stupnjeva 17-19 min. Pazi da puno ne porumeni. Tijesto bi trebalo ostati sto je moguce blijedje, jer ce tako zelena boja mente i limete biti ljepsa. Peceno tijesto izvadi iz peci i pusti neka se hladi u plehu 5-6 min.

U medjuvremenu napravi glazuru tako sto ces secer u prahu i sok od limete izmijesati u finu tekucu smjesu. Treba biti gusto kao med. Ostavi sa strane do upotrebe.

Prohladjeno tijesto izvadi iz pleha skupa sa papirom, pa ga najprije narezi na kocke iste velicine, pa onda svaku kocku prepolovi dijagonalno tako da dobijes od svake kocke dva trokuta. Narezane keksice isaraj pripremljenom glazurom i pospi sa kristal secerom. Ostavi da se glazura stvrdne, pa tek onda slazi keksice u kutiju.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com