Kiflice od oraha, lješnjaka


Sastojci

-30 dag brašna
-10 dag masti
-10 dag oraha
-7 dag šećera u prahu
-1 jaje ili samo bjelanjak
-1 vanilin šećer bourbon

I još

-po 5 dag grubo nasjeckanih lješnjaka i oraha

Priprema

Od svih sastojaka  zamijesti tijesto glatko, ako vam se čini da je tvrdo dodajte malo mlijeka,  ja sam dodala 1 žlicu jogurta.. Brašno sam miješala pola oštro a pola glatko (po 15 dag). U receptu je 1 bjelanjak ja sam dodala 1 cijelo jaje.

Onih  5 dag oraha i 5 dag lješnjaka (lješnjake sam tostirala tj. prepržila na tavici  i grubo ih samljela u multipraktiku ili u brećici najlon sa oklagijom ih usitnite.  Šećer u prahu  (kristal šećer uvijek sameljem u mlinčiću ako nemam šećera u prahu..ai kolaći su mi finiji sa šećerom u prahu.

Tijesto može odstajati 15-tak minuta na hladnom, no odmah sam napravila kiflice da bih uzela komadić veličine oraha i kuglicu stavila -blago pritisla u grubo mljevene orahe ili možete samo u lješnjake  i oblikovala kiflicu i gore stavila još koji komadić lješnjaka veći ili oraha da izgledaju kao orasnice...koje to nisu ali me podsjećaju na  ORASNICE...-

Sa tijestom se možete igrati, pa raditi gumbeke  kuglicu i unutra rupica u koju stavimo pola lješnjaka ili pospemo , pa eto na slici se vidi da je fino i s pečatima , kalupićima..raditi.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com