Banana kocke


Sastojci:

Biskvit:

- 2 jaja
- 2 kasike vruce vode
- 80 g secera
- 1 vanilin secer
- 60 g brasna
- 20 g kakaa
- 1/2 kasicice praska za pecivo

Nadjev:

- 5 banana
- 1 vrecica preljeva za torte (bezbojnog)
- 100 ml bjelog vina
- 150 ml soka od jabuke
- 3 kasike secera
- 3 lista zelatine
- 400 ml vrhnja za slag
- 2 kasike sitnog secera

Glazura:

- 125 ml vrhnja za slag
- 100 g gorke cokolade

Priprema:

Za biskvit jaja i vrucu vodu izraditi sa mikserom ca. 1 min., pomjesati secer i vanilin secer i polako dodavati u jaja i dalje miksati, dok se nedobije fina masa.
Brasno, kakao i pr. za pecivo pomjesati i prosijati na biskvitnu masu i sve lagano izmjesati. Istresti u manji pleh oblozen pek papirom i peci 10 -15 min. na 180 °C. Gotov biskvit ohladiti i oko njega staviti obruc (kalup).
Za nadjev oguliti banane, razrezati vodoravno i poslagati gusto na biskvit. Od preljeva za torte, bijelog vina, soka od jabuke i secera napraviti preljev po uputama na vrecici i preliti preko banana, ostaviti da se ohladi.
Zelatinu namociti u vodu. Vrhnje izraditi u slag dodati sitni secer i otopljenu zelatinu, sve dobro promjesati i staviti na banane i poravnati.
Za glazuru zelatinu namociti u vodu, prokuhati vrhnje (mora vriti) maknuti sa vatre i dodati sitno isjeckanu cokoladu i mjesati dok se glazura ne izjednaci, dodati zelatinu i jos jednom dobro promjesati. Prelti preko kolaca i ostaviti u hladnjaku 3 sata da se hladi, jos bolje preko noci.